U Splitu bez prava na pogrešku

Saša Dreven i Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)
Saša Dreven i Slavko Blagojević (D. MEMEDOVIĆ)

Bio je u pravu trener Istre 1961 Igor Pamić kad je nakon poraza od Zagreba na presici slikovito pojasnio što njegovu momčad očekuje do kraja sezone. "Bit će drž, ne daj, čupaj ... kopačkom u glavu". Drugim riječima, nagovijestio je žestoku borbu za ostanak. Borbu za izbjegavanje jedne od posljednje dvije pozicije Lige 10, jer posljednja vodi direktno u Drugu ligu, a pretposljednja nosi razigravanje za ostanak s drugim iz Druge HNL. Mnogi će reći kako se to znalo već nakon priprema, drugi će pak govoriti kako je ovo momčad za puno više domete, ali ih nije ostvarila. Ovo je Istri 1961 deveta sezona kako nastupa u Prvoj ligi i šesta zaredom, a druga uzastopna u Ligi 10.

Uoči sezone očekivanja su varirala, od borbe za Europu, do borbe za ostanak. Očekivanja onih koji su priželjkivali borbu za Europu u većoj su mjeri bila bazirana na igrama i rezultatima ostvarenima u protekle dvije sezone kad su "zeleno-žuti" osvajali šesto mjesto, nikad bolje u povijesti pulskog nogometa u HNL-u.

U klubu se pak nikad nisu otvoreno izjašnjavali o borbi za Europu, ali su jasno davali do znanja da očekuju plasman od četvrtog do osmog mjesta, i da po mogućnosti budu lišeni borbe za ostanak do posljednjeg kola. Naravno, očekivalo se da uz rezultat trener Pamić promovira još poneko novo igračko ime koje bi se potom moglo unovčiti, budući da su transferi zadnjih sezona jedna od značajnijih stavki klupskog proračuna. O čemu se još donedavno moglo samo maštati. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter