U šarenom sastavu, ali bez bijele zastave

(Manuel ANGELINI)
(Manuel ANGELINI)

S jednim pogotkom minusa koji su "zaradili" 11. ožujka na "Drosini", nogometaši Istre 1961 sjest će danas u autobus koji će ih odvesti put Maksimira gdje ih očekuje uzvratni susret četvrtfinala Kupa Hrvatske protiv Dinama. S obzirom da se "zeleno-žuti" nalaze usred grčevite borbe za ostanak u društvu najboljih, kao i na činjenicu da odlaze na noge najkvalitetnijoj hrvatskoj momčadi koja usto ima i prednost ostvarenu u prvom ogledu, rijetki su oni koji od današnje utakmice nešto očekuju, barem što se tiče konačnog rezultata.

U prilog takvom razmišljanju idu i izmjene u sastavu koje je na jučerašnjoj konferenciji najavio trener Igor Pamić, koji pritom nije propustio dodati da će, bez obzira na poteze koje on bude povukao, njegovi puleni u Maksimiru istrčati "bez bijele zastave".

- Svjesni smo da će pulskih 0:1 biti teško nadoknaditi u Maksimiru gdje znamo kako Istra 1961 prolazi posljednjih 20 godina, ali moji igrači i ja moramo misliti na sebe, klub i navijače te ćemo se tako i postaviti i pokušati danas nešto napraviti. Pitanje je samo koliko ćemo biti u mogućnosti - rekao je Paminjo. - Dinamo ima veću kvalitetu od nas, momčadsku i pogotovu onu individualnu te rezultatsku prednost koja nije zanemariva.

Međutim, postoji jedna činjenica u ovom trenutku, a to je da moji igrači zaista mogu biti maksimalno opušteni i možda u takvoj opuštenoj utakmici dođu do prijeko potrebnog samopouzdanja koje će nam biti itekako potrebno u onom što slijedi. Mene zadovoljava igra koju moji dečki trenutno pružaju, ali normalno je da nam u određenim utakmicama kvaliteta protivnika stvara problem i ne ulazimo u šanse onoliko koliko bismo mi to željeli. Tako će vjerojatno biti i danas, ali i 0:0 na poluvremenu značit će da smo još uvijek u igri, jer dovoljan je jedan gol da sve promijeni.

Usporedimo li momčad koja je istrčala protiv Lokomotive, danas put Zagreba neće krenuti povratnici Zvonko Pamić i Pavlović, dok bi na maksimirskoj klupi mogli završiti Obšivač, Jo, Franjić i Špehar, a postoji i jedna dilema koja će se razriješiti u posljednji čas.

- Mislio sam odmoriti jednog od ljevaka, Tomića ili Heistera, ali problem je što su obojica izvan stroja. Bez obzira na to, jedan će danas morati zaigrati, a skloniji sam da to bude Heister koji ima problema s grčevima. Zvonka smo odmarali i u Koprivnici, jer on još uvijek, na našu žalost, u kratko vrijeme ne može odigrati puno utakmica, pa ga neće biti ni u Maksimiru, isto kao ni Pavlovića kojeg bi nakon pauze bilo preriskantno staviti da igra tri utakmice u devet dana.

Stoga će na desnom boku početi Lorran, a trebao bi zaigrati i Jordan koji je na prvoj utakmici jako dobro zatvorio Pinta - istaknuo je Paminjo, koji je odlučio da čuvara mreže, usprkos pokazanoj nesigurnosti, neće mijenjati. - Na golu će biti Brkić, premda i on sam zna da nisam zadovoljan kako brani, no činjenica je da je bio u pauzi i vrlo malo minuta skupio u pripremnom periodu. Psihološki pritisak postoji kod mojih dečki, to je neosporno, ali smatram da protiv Dinama on neće biti toliko velik, pa bih neke igrače mogao vratiti u normalnu kolotečinu, formu u kakvoj oni mogu biti. Brkić je jedan od tih. (Ivica CEROVAC)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter