U Istri 1961 definirali spisak igrača za Ameriku

Marijo Tot i Darko Raić Sudar  (D. MEMEDOVIĆ)
Marijo Tot i Darko Raić Sudar (D. MEMEDOVIĆ)

Polako cure zadnja zrnca pijeska iz pješčanog sata koji označava odlazak nogometaša Istre 1961, članova stručnog stožera i popratnog osoblja na 15-dnevne pripreme u Ameriku. Po zadnjim informacijama, put Casa Grande u Arizoni krenut će u nedjelju, točno u ponoć, 27 igrača od kojih je 23 ugovorom vezano uz pulskog prvoligaša, dok preostalu četvorku čine Antonio Pavić, Ailton te Amerikanci Brian Sylvestre i Nazmi Albadawi. Što se tiče igrača koji još uvijek treniraju sa "zeleno-žutima", u avion se neće ukrcati Dejan Polić s kojim je dogovoreno da će drugi dio sezone otići na posudbu i Špiro Peričić.
 
- Peričićev status umnogome ovisi o Žižićevom odlasku iz kluba koji još uvijek nije definiran. Shodno s time, Peričić neće ići s nama u Ameriku, što ne znači da nam se neće priključiti po povratku u Hrvatsku - otkrio nam je Darko Raić Sudar, pomoćni trener Istre 1961.
- Ailton i Pavić nisu potpisali ugovor, ali odlaze s nama u Ameriku gdje ćemo ih dodatno isprobati na jačim utakmicama i potom donijeti odluku ostaju li u Istri 1961. Ailton je bio četiri dana na putu, mijenjao je pritom vremenske zone, došao iz ljeta na ovu našu buru, upao u probleme s aklimatizacijom i nakon dva dana se razbolio. 
Samim tim, ovo što smo od njega vidjeli je premalo da bi donijeli neku konkretnu ocjenu i stoga ga vodimo u Ameriku da ga bolje upoznamo i vidimo da li je on dovoljno dobar za nas i može li nam pomoći. Što se tiče Pavića, on je nešto pokazao, a usto nije riječ o anonimcu već igraču s dosta utakmica u Prvoj HNL koji je nešto prošao, dokazao se i sigurno nam može pomoći. Mi nemamo ljevaka u momčadi osim Bertoše, koji može igrati stopera i lijevog bočnog, a želimo da nam svaka pozicija bude poduplana. Shodno s time, Pavić zasad ostaje s nama, a koliko će se zadržati ovisit će o njemu i pripremnim utakmicama.
(Ivica CEROVAC)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter