U 10 dana sam iz pesimista prerastao u optimista

Neven Vukman (D. MEMEDOVIĆ)
Neven Vukman (D. MEMEDOVIĆ)

Nogometaši Istre 1961 zadržali su stopostotni učinak na tekućim zimskim pripremama. Nakon što su u subotu s 2:1 svladali Agenciju Umag, "zeleno-žuti" su, opet u Umagu, u srijedu upisali i drugu pobjedu. Protiv puno zahtjevnijeg protivnika, Krke iz Novog Mesta, puleni Igora Pamića pružili su puno gledljiviju predstavu i na kraju slavili s 3:1. Mogao je taj trijumf biti ostvaren i s "opipljivijom" razlikom, ali bez obzira na to veseli činjenica da je pulski prvoligaš, premda lišen pomoći nekolicine važnih karika, pokazao da nivo njegove igre raste iz dana u dan, na zadovoljstvo članova stručnog stožera, ali i navijača.

- Premda nitko ne smije podcjenjivati Agenciju Umag, činjenica je da je Krka bila opasniji protivnik i da smo protiv nje odigrali puno bolju utakmicu, naročito u drugom poluvremenu kad su igrali starosjedioci plus mladi Urošević - složio se i Igor Pamić, trener Istre 1961.

- Upravo bih Uroševića ovom prilikom volio istaknuti, jer je odigrao jako dobru utakmicu i svaka mu čast. To ne znači da se sad time treba "opiti", već mora nastaviti raditi, ali njegova igra je dokaz da imamo "materijal" za godine koje dolaze. No, najprije trebamo ostati u ligi.

Daleko od toga da je dvoboj protiv slovenskog prvoligaša Paminja ostavio bez zamjerke na igru svojih pulena, po njegovom okončanju krenule su zamjerke.

- Ono što nije bilo dobro je da su nogometaši Krke bili puno organiziraniji od nas prvo poluvrijeme, tvrđi i kompaktniji, dok smo mi bili u nekoj dominaciji, ali ona je bila neorganizirana - detektirao je Pamić nedostatke. - Drugo poluvrijeme smo odigrali bolje, ali ne toliko dobro da bih bio jako zadovoljan. Bilo je tu dosta razvlačenja u linijama, dosta grešaka, pogotovo u fazi obrane, dok nam je faza napada čak i štimala. Tu smo bili stvarno razigrani, lopta je išla i bili su opasni i raspoloženi skoro svi igrači. Međutim, sve je to još "ajme majko" i puno je posla pred nama. Pobijedili smo 3:1 i taj rezultat sugerira mir, ali vidio sam puno grešaka koje moramo ispraviti i bez obzira što je bilo bolje nego protiv Agencije Umag, ne bih volio da ovako izgledamo protiv Splita u prvom kolu nastavka sezone. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter