Trofej Poreč: Matej Mugerli obranio naslov

Detalj s 11. trofeja Poreč (M. MIJOŠEK)
Detalj s 11. trofeja Poreč (M. MIJOŠEK)

Slovenac Matej Mugerli, 32-godišnji biciklist Adrije Mobil, obranio je naslov pobjednika na 11. trofeju Poreč, međunarodnoj cestovnoj biciklističkoj utrci UCI koeficijenta 1.2 koja se boduje za European tour. Utrka je danas u dužini od 146 kilometara, sa startom ispred hotela Valamar Diamant, vožena na kružnoj stazi porečko naselje Vranići - Tar - Labinci (sedam krugova). Vozač momčadi iz Novog Mesta je, vozeći prosječnom brzinom od 42,627 km/h, 146 kilometara prešao za 3:25.30 sati i u završnom sprintu pred ciljem u Zelenoj Laguni za tri sekunde iza sebe ostavio drugoplasiranog Austrijanca Ricarda Zoidla (Gourmetfein Simplon).

Od čak 114 natjecatelja je kao ukupno trećeplasirani iskočio Talijan Marco Benfatto, član kazahstanske Astane. Na korak do postolja ostao je pak Talijan Enrico Rossi, član organizatora utrke, pazinske Meridiane Kamen, koji se na koncu morao zadovoljiti četvrtim mjestom. Najbolji hrvatski biciklist bio je Matija Kvasina, klupski kolega drugoplasiranog Zoidla, koji je zauzeo vrlo dobro 24. mjesto. Biciklisti Adrije Mobil tako su nastavili dominaciju na Trofeju Poreč na kojem su slavili već četvrtu godinu zaredom. U utrku je startalo 195 biciklista, članovi 33 tima iz 17 zemalja, a na cilj su uspješno stigla 163 vozača.

Martin Čotar predsjednik HBS-a
Pazinjan Martin Čotar, nekadašnji istaknuti hrvatski biciklist, danas stručni suradnik u županijskom Odjelu za turizam, na izbornoj sjednici Skupštine održanoj u Umagu izabran je za novog predsjednika Hrvatskog biciklističkog saveza (K. KLARIĆ)

 

 


Podijeli: Facebook Twiter