Tri slobodnjaka - dva pogotka

Dario Tomić (M. MIJOŠEK)
Dario Tomić (M. MIJOŠEK)

Nakon što je u 15. minuti istrčao na teren zamijenivši ozlijeđenog Luku Vučka, koji je zadobio rupturu zadnje lože zbog koje će preskočiti i dva naredna susreta, Marin Matoš postao je 20. igrač Istre 1961 čije je usluge u dosadašnjem tijeku sezone koristio trener Igor Pamić. Matoš se u sjajnom svjetlu predstavio pulskoj publici, pogotkom za 2:1, ali osim njega još su jednog nogometaša domaći navijači prvi put uživo mogli vidjeti u "zeleno-žutom" dresu. Riječ je o Dariju Tomiću, 27-godišnjaku rođenom u Tuzli koji je u Pulu stigao iz redova Hrvatskog dragovoljca za kojeg je nastupao posljednje dvije sezone.

Premda je njegov transfer dogovoren dok je ostatak momčadi bio na Kupresu i tako je Tomić preskočio "udarni" dio priprema, Paminjo ga je odlučio povesti na gostovanje kod Hajduka gdje je i debitirao za Istru 1961, zamijenivši u 62. minuti Dinu Špehara. Uspio je na Poljudu Tomić odraditi sve ono što je trener postavio pred njega, ali po povratku u Pulu zadesila ga je ozljeda zbog koje je morao preskočiti tri naredna ogleda.

- Odigrao sam bez problema tu utakmicu protiv Hajduka, da bih potom na treningu u Štinjanu zadobio rupturu lista. Čim sam ljetos potpisao za Istru 1961 dodatno sam trenirao kako bih nadoknadio propušteno, ali bez obzira na to došla je na naplatu činjenica da nisam prošao pripreme te kad se tome pridodao put do Splita i natrag, stigla je ozljeda zbog koje sam tri tjedna izbivao iz prve momčadi - rekao je Dario Tomić.

Tomić nije bio u kadru za utakmice protiv Splita, Rijeke i Slaven Belupa te je mnoge iznenadilo kad ga je Paminjo najavio u početnoj postavi za dvoboj protiv Lokomotive. "Tomić može izdržati barem 60 minuta, a riječ je o nogometašu koji zna igrati, zna napraviti potez i zna proći, a usto ima tu mirnoću na lopti koja mi jako treba." Tim je riječima Pamić obrazložio svoje argumente zbog kojih je odlučio Tomića gurnuti u vatru protiv Lokomotive, što se na kraju pokazalo kao jedan od poteza koji su usmjerili tijek utakmice jer je specijalist za izvođenje slobodnih udaraca pokazao da mu je ostalo nešto od vrlina koje su ga krasile dok je igrao u Sigetu. Naime, upravo su tri slobodna udarca koja je u nastavku susreta izveo Tomić dovela do preokreta, jer su "zeleno-žuti" nakon njih preko Radonjića i Matoša stigli i prestigli Lokomotivu.

- Skoro je bilo tri od tri, da uz dva ubačaja nakon kojih smo postigli golove i sam budem strijelac, ali moram biti iskren i priznati da to nisam mislio napraviti. Teren je bio težak, lopta mi je tom prilikom malo prešla preko noge i umjesto u petercu završila tik iznad grede - sa smiješkom na licu komentirao je Tomić. - Što se tiče same ozljede, vratio sam se na teren nakon dva tjedna i potom pet dana trenirao odvojeno od suigrača, lakšim intenzitetom i po posebnom programu, a onda sam se poslije utakmice sa Slavenom priključio prvoj momčadi i s njom odradio pet-šest treninga. Trener mi je par dana prije utakmice s Lokomotivom najavio da postoji mogućnost da je započnem, da nije sigurno, ali da budem spreman na to, da ću vrlo vjerojatno igrati ako do nedjelje ostanem zdrav. Ostao sam zdrav i zaigrao. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter