Trenutno nismo momčad,ali imamo veći potencijal


Večerašnjim susretom na Maksimiru između Dinama i Slaven Belupa otvara se novo, 24. prvenstvo Prve HNL. Drugu sezonu zaredom igrat će se Liga 10 dio koje će biti i pulski prvoligaš. Istra 1961 će premijerni susret odigrati u nedjelju u 21 sat na Poljudu protiv Hajduka i tako zakoračiti u svoju devetu prvoligašku sezonu, šestu uzastopnu.

Priključimo li tim brojkama i onih sedam sezona koliko ih je "stara" Istra igrala u Prvoj ligi, bit će to ukupno 16. nastup nekog pulskog kluba u elitnom razredu. Za najavu nove sezone boljeg sugovornika od trenera pulskog kluba Igora Pamića koji je na istoj klupi već gotovo tri i pol sezone, po čemu je apsolutni rekorder u Prvoj HNL, nema.

Uoči početka nove Lige 10, kako ocjenjujete njezinu kvalitetu u odnosu na proteklu sezonu? Hoće li ponovno liga biti podijeljena u dva doma?

- Već u analizi prošle sezone rekao sam da se nikad više neće dogoditi onakva liga. Zagreb ne može biti loš kao Hrvatski dragovoljac, a Osijek i Slaven ne mogu nikad više biti onako slabi. Dakle, takvih odvajanja na ljestvici više neće biti. Međutim, to vidim kao prednost za momčad koja će imati stabilnost forme, momčad koja će se kroz prvenstvo dizati u igri, jer će svatko svakome uzeti bodove.

Neće biti momčadi kao što je lani u većem dijelu sezone bio Hrvatski dragovoljac, protiv koje su svi unaprijed računali na bodove. Znao si da ćeš seriju poraza prekinuti protiv njih. Neizvjesnost prvenstva će tako biti sigurno veća, a veća će biti i kvaliteta lige - rekao je Igor Pamić.

Kako u novoj sezoni vidite Istru 1961?

- Naša je trenutna kvaliteta takva da nas mnogi otpisuju. Molio bih stoga sve naše navijače, sve one koji istinski vole ovaj klub, za malo strpljenja. Jedno šest, sedam kola. Istovremeno bih poručio ovim "prijateljima kluba" koji se unaprijed vesele što će Istra biti slaba, da taj film neće gledati. Sto posto.

S kakvim ambicijama ulazi Istra 1961 u ovu sezonu?

- Mi kao klub imamo svoj cilj, da jačamo svaki dan na svim razinama. Imamo još jako puno prostora za napredak, ali držim da smo, bez obzira na sve, kao klub čudesno napredovali. Ostvarili smo stabilnost funkcioniranja kluba i stabilnost rezultata seniorske momčadi. Što je vrlo bitno. Znači, došli smo do točke odakle sad treba nastaviti. Nećemo se razbacivati najavama. Ja kao trener mogu samo obećati da će moja momčad na terenu uvijek dati sve od sebe, da ćemo imati svoju prepoznatljivost i da će svatko tko obuče dres ovoga kluba uvijek ići "sto na sat", a hoćemo li na koncu biti peti, šesti, sedmi ili osmi, to je čak više stvar za prognozere sa strane.

Ja ću analizu dati tek nakon što završi prvenstvo, svih 36 kola. Ipak, ne znam zašto ću ovo reći, momčad nije još dobra, ali sam rekao već početkom priprema da je potencijal čudesan. Kad ćemo mi isplivati i pokazati svoje pravo lice, ne znam, ali očekujem bolju Istru nego prošle sezone. Možda ne po plasmanu, nego po drugim parametrima. Može se dogoditi da budemo osmi, a da nam treći pobjegne za svega par bodova. Statistika je nekad prevrtljiva. Ali da očekujem našu moderniju, bržu igru, to da.

Sustav natjecanja ostao je kao i prošle sezone, posljednji ispada direktno, pretposljednji ide u kvalifikacije s drugim iz Druge lige. Da li je opet minimalni cilj to osmo mjesto?

- Sve je isto. Mi smo lani za cilj imali da budemo osmi, a isti cilj si postavljamo i uoči ove sezone. I mi smo time zadovoljni, ali kao sportaši imamo pravo računati da tu stepenicu možemo podizati iz kola u kolo. Kad bih sad pogledao kakva mi je momčad, bio bih presretan osmim mjestom, ali nitko ne zna kakvi ćemo biti za pet kola. A ja uvjeravam svih vas da ćemo biti puno, puno bolji. A ima 36 kola. (Roberto CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter