Trener mi je prije utakmice rekao da ću sigurno zabit

Marcel Heister (D. MEMEDOVIĆ)
Marcel Heister (D. MEMEDOVIĆ)

Tijekom zimske stanke na "Drosinu" je sa zadarskih Stanova stigao Marcel Heister, nogometaš rođen u njemačkom gradu Albstadt-Ebingenu pored Stuttgarta. Zbog problema s papirologijom Heister je ugovor sa "zeleno-žutima" potpisao tek početkom ožujka, nakon što se u cijelu priču umiješala Arbitražna komisija, da bi uskoro i debitirao u najuvjerljivijem porazu sezone kojeg je pulskom prvoligašu u Maksimiru, u susretu 26. kola, nanio Dinamo (6:0). Nimalo lijep debi, na kojeg se uskoro nadovezala i ozljeda zbog koje se Heister u puni pogon vratio tek u sam smiraj prvenstva. Kad se zastor spustio, brojke su pokazale da je u svojoj prvoj sezoni za Istru 1961 odigrao sedam utakmica, od čega tri od prvog do posljednjeg sudačkog zvižduka te ukupno prikupio 377 minuta. Zaradio je pritom i jedan žuti karton, dok se u strijelce nije uspio upisati pa mu je tako učinak u Prvoj HNL ostao na dva pogotka koja je postigao dok je još branio boje Zadra.

Opasnost iz prekida

Nakon kratke pauze između dva prvenstva, Heister se vratio u Pulu spreman da pokaže kako on može pružati i bolje predstave od onih proljetnih, "zagrizao" je tijekom priprema te njegov rad i trud nisu ostali nezamijećeni od strane trenera Igora Pamića. Tako je Heister postao jedan od sedmorice "zeleno-žutih" koji su u sve četiri dosadašnje utakmice krenuli u početnoj postavi, a samo na Parku mladeži Paminjo ga je s terena izvukao osam minuta prije posljednjeg sudačkog zvižduka. Da je Dino Špehar na Poljudu bio malo koncentriraniji mogao je Heister upisati i svoju prvu asistenciju za Istru 1961, ali kad se to već nije dogodilo, stiglo je u Koprivnici nešto puno bolje, prvijenac u "zeleno-žutom" dresu.

Trener mi je prije utakmice rekao da ću sigurno zabiti gol - otkrio nam je nakon jučerašnjeg rekuperacijskog treninga Marcel Heister. - Kad se to i obistinilo nekoliko mi je puta ponovio "što sam ti rekao", a to što je pogodio samo potvrđuje koliko on dobro može predvidjeti zbivanja na terenu, dok meni osobno puno znači jer mi pokazuje da ima povjerenja u mene. Naravno da sam sretan što sam zabio, ali opet s druge strane ne mogu biti u potpunosti zadovoljan jer smo na kraju osvojili samo jedan bod. Žao mi je što nismo uspjeli sačuvati prednost, ali tako je ispalo. Moramo podići glavu i pomiriti se s time. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter