Trebamo sve izbaciti iz glave i upisati tri boda

Petar Franjić (M. ANGELINI)
Petar Franjić (M. ANGELINI)

Jučerašnjim dvostrukim programom nogometaši Istre 1961 vratili su se uobičajenim radnim obavezama. Ujutro teretana, popodne teren, a između dva treninga stigne se navratiti i do klupske ambulante. Srećom po "zeleno-žute", u zadnje vrijeme ih zdravstveni problemi ne muče ni približno onoliko kao što je to bilo u ne tako davnoj prošlosti, no posla za fizioterapeuta Marjanovića uvijek će se naći. Tako smo jučer ujutro, udobno zavaljenog nakon "druženja s utezima", na jednom od ležaja pronašli Petra Franjića. S obzirom da je riječ o najvećoj peguli u redovima pulskog prvoligaša, odmah smo njegov posjet Splići povezali s utakmicom s Dinamom koju je 23-godišnji Zagrepčanin okončao već nakon prvog dijela, no uslijedio je brzi demanti.

- Zamjena u Maksimiru bila je trenerova odluka, ozljeda nije bila razlog jer je sa zdravljem, barem zasad, sve u redu, a ovaj odlazak kod Spliće bio je samo preventivni, da mi se stare boljke ne vrate - rekao je Petar Franjić. - Cijela momčad je odigrala loše, a ja sam bio katastrofalan. Nedostaje mi samopouzdanja, nemiran sam na lopti, bojim se greške i onda kako je ne bih izgubio ne dodajem je isprve nego je "davim". Očito je da mi još dosta treba da se vratim u formu u kojoj sam bio prije ove duge pauze. Trčanje mi još kako-tako i ide, ali s loptom baš i ne.

Kad se Franjić brže rješava lopte onda to sasvim dobro izgleda i u Maksimiru je, nakon Parka mladeži, upisao drugu asistenciju u 2015. godini. Dogodilo se to upravo u trenutku dok je Marko Jordan već čekao uz aut liniju da bi umjesto njega ušao u igru, ovako si je Franjić "kupio" još par minuta, no Paminjo nije odustao od zamjene koja, ruku na srce, nije previše promijenila sliku na terenu.

- Svi smo očekivali da ćemo nešto više pokazati protiv Dinama kojem nije igralo desetak igrača. No, poremetio nas je taj brzi pogodak, otvorili smo se i odmah dobili drugi. Da smo barem zadržali 2:1 do poluvremena možda bi u nastavku u domaćim redovima nastupila i određena panika, ovako je s 3:1 sve bilo puno lakše, taj treći gol nas je pokopao. Nije sramota izgubiti od Dinama, ali nadali smo se da ćemo odigrati bolju utakmicu - priznao je Franjić. - Trener nam je tijekom analize utakmice najviše zamjerio činjenicu da smo imali puno igrača u sredini terena i da su nam oni četiri puta prošli kroz centralu i zabili četiri gola. Svaka naša izgubljena lopta bila je opasnost, ne smije nam se događati da izgubimo loptu na 20 metara od protivničkog gola i da potom dobijemo gol iz kontre. To nam je najveća boljka, Lokomotiva, Zadar, Dinamo, svi su nam na taj način zabili pogodak.

Nakon utakmice Franjić je ostao u Zagrebu i u utorak se vratio u Pulu. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter