Tour de France: Kristoffu sprint, Đurasek 59.

Alexander Kristoff (Reuters)
Alexander Kristoff (Reuters)

Norveški biciklist Alexander Kristoff (Katjuša) pobjednik je 15. etape Tour de Francea, vožene od Tallarda do Nimesa u dužini od 222 kilometra, što mu je druga etapna pobjeda na ovogodišnjem izdanju najveće svjetske utrke.

Kristoff je do pobjede u Nimesu stigao u zanimljivoj završnici u kojoj je u posljednjim metrima bio uspješniji od drugoplasiranog Australca Heinricha Hausslera (IAM Cycling) i trećeg Slovaka Petera Sagana (Cannondale).

U "tragičare" dana pretvorili su se Novozelanđanin Jack Bauer (Garmin) i Švicarac Martin Elmiger (IAM Cycling); ta dvojica lovaca na etapnu pobjedu bila su u vodstvu od prvog kilometra etape pa sve do posljednjih 200 metara, kad ih je dostigao i "progutao" jureći peloton. Na kraju je Bauer završio kao deseti, a Elmiger kao 16.

Vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao je Talijan Vincenzo Nibali (Astana) s 4.37 minuta prednosti u odnosu na drugog Španjolca Alejandra Valverdea (Movistar) te 4.50 minuta ispred trećeg Francuza Romaina Bardeta (AG2R).

Hrvatski vozač Kristijan Đurasek (Lampre) u 15. je etapi ciljem prošao kao 59. u vremenu pobjednika te je u ukupnom redoslijedu 54. s 1:42.38 sati slabijim vremenom od Nibalija. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter