Tour de Croatie: Belgijancu Claeysu četvrta etapa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Belgijanac Dimitri Claeys (Willems Veranda's) pobjednik je četvrte etape biciklističke utrke "Tour de Croatie" vožene od Pule do Umaga u dužini od 155 kilometara, dok je vodstvo u ukupnom redoslijedu zadržao Poljak Maciej Paterski (CCC Sprandi Polkowice).

Četvrta etapa koja se vozila cestama našeg najvećeg poluotoka bila je tehnički najmanje zahtjevna, a kako se i očekivalo nakon najteže etape vožene u petak, priliku za svojih "pet minuta" dobili su vozači koji su na Učku stigli s velikim zaostatkom.

U ranoj fazi etape iz glavne su se skupine izdvojila četiri vozača, dva Belgijanca iz momčadi Willems Veranda's Dimitri Claeys i Gaetan Bille, Slovenac Jure Golčer (Felbermayr Simplon) i Poljak Pawel Bernas (Active Jet), te su 50-ak kilometarta prije cilja imali oko pet minuta prednosti u odnosu na peloton.

Ta se prednost ubrzano počela topiti kada su na čelo pelotona stigle momčadi CCC, RusVelo i Adria Mobil, pa je 15-ak kilometara prije cilja izgledalo kako će vodeća četvorka biti "progutana", te da će se o etapnom pobjedniku odlučivati u masovnom sprintu. No, tada je peloton počeo oklijevati, pa je vodeća četvrorka uspjela sačuvati prednost. U samoj završnici je do izražaja došla brojčana nadmoć vozača iz Willems Veranda'sa, koji su se dobro nadopunjavali i zasluženo ostvarili etapnu pobjedu.

Claeys je u završnom sprintu bio bolji od Bernasa, koji je bio drugi, dok je treće mjesto zauzeo Bille.

Uoči posljednje etape, koja će se voziti u nedjelju od Svetog Martina na Muri do Zagreba (177km), vodeći Poljak Maciej Paterski (CCC) ima 34 sekunde bolje vrijeme od drugog Slovenca Primoža Rogliča (Adria Mobil) i 51 sekundu ispred momčadskog kolege i sunarodnjaka Slywestera Szmyda, koji je na trećem mjestu. Najbolje plasirani hrvatski vozač Emanuel Kišerlovski (Meridiana Kamen) zauzima sedmo mjesto sa 1:47 minuta iza Paterskog.(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter