Tenis: Ferrero u Valenciji završava karijeru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekadašnji prvi tenisač svijeta, Španjolac Juan Carlos Ferrero (32) u srijedu je objavio kako će sljedećeg mjeseca na ATP turniru u svom rodnom gradu Valenciji okončati igračku karijeru.

"Valencia Open će biti moj posljednji turnir u najboljem mogućem scenariju. Ove sezone ozljede su me spriječile u namjeri da redovito igram, a shvatio sam i kako nemam istu ambiciju kakvu sam imao prije 14 godina za igranjem na vrhunskoj razini. Počinjem novu fazu u svom životu s velikim uzbuđenjem, a ostat ću vezan uz tenis putem ovog turnira, kao i svoje akademije, fondacije koja nosi moje ime, te drugih projekata", rekao je Ferrero na prezentaciji ovogodišnjeg turnira u Valenciji koji će se održati od 22. do 28. listopada.

Ferrero je najbolju godinu u karijeri imao 2003. kada je osvojio Roland Garros, igrao finale US Opena i stigao na prvo mjesto na ATP ljestvici. Ukupno je osvojio 15 turnira među kojima je i Umag 2010. godine. Posljednji turnir koji je osvojio bio je Stuttgart prošle godine. Trenutačno zauzima tek 170. mjesto na ljestvici najboljih tenisača svijeta.

Kao član španjolske reprezentacije Ferrero je osvajao Davis Cup 2000., 2004. i 2009.

"Najdraža uspomena mi je pobjeda u Davis Cupu 2000. godine, jer sam tek kasnije shvatio koliko je taj trijumf značio čitavoj zemlji. No, za igrača je ipak najvažnije osvojiti 'grand slam' naslov ili stići do prvog mjesta na ATP listi", izjavio je Ferrero.

Te 2000. Španjolska je po prvi put u povijesti osvojila Davis Cup, a pobjednički bod osigurao je upravo Ferrero svladavši Australca Lleytona Hewitta. (Hina/Reuters)


Podijeli: Facebook Twiter