Tanja Grubiša i Antonio Milevoj najbolji sportaši Labina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velika vijećnica grada Labina i ove je godine bila pretijesna da primi sve one koji su htjeli prisustvovati dodjeli priznanja za najbolje sportaše grada Labina u organizaciji Sportske zajednice grada Labina. Već tradicionalno je žiri, koji odlučuje o najboljima, imao 21 člana, a činili su ga istaknuti labinski sportaši, sportski djelatnici, predstavnici grada Labina i novinari. Kao i prošle godine u nekoliko je kategorija bilo u konačnici vrlo tijesnih rezultata, a u nekima su pobjednici više nego uvjerljivo slavili.

Ove je godine u konkurenciji za najboljeg sportaša bilo čak četiri imena, a većinom je glasova za najboljeg izabran Antonio Milevoj (JK Kvarner), jedriličarski juniorski prvak Hrvatske u klasi laser 4.7 i sudionik Europskog prvenstva u Poljskoj. Kod djevojka je naslov pripao boćarici BK Labin Tanji Grubiša koja je naslov zaslužila odličnim igrama u klubu i osvajanjem srebrne medalje u paru na Europskom prvenstvu u Italiji.

Da rukomet ne ostane bez značajnijeg priznanja pobrinuo se RK Mladi rudar kojem je igranje u četvrtfinalu Kupa Hrvatske i trenutno drugo mjesto u Drugoj HRL zapad bilo dovoljno da osvoji naslov u kategoriji za najbolju momčad ili ekipu. Kod mlađih kategorija, za najbolju momčad ili ekipu godine proglašena je sjajna generacija juniora NK Rudar. Sjajna mlada atletičarka Albone Francesca Pappalardo, vlasnica brončane medalje s prvenstva Hrvatske u skoku u dalj, najveća je ženska nada, dok je kod dječaka ta nagrada otišla u ruke boćara Domagoja Josipa Kubaja (BK Rudar), osvajača brončane medalje na kadetskom prvenstvu Hrvatske. U konkurenciji petorice sjajnih trenera nagradu za najboljeg u "foto finišu" osvojio je Vlado Matijević, čovjek koji je najzaslužniji za sjajne rezultate rabačkih jedriličara.

Podijeljeno je i 14 posebnih priznanja koje dobivaju osvajači medalja na državnim i svjetskim natjecanjima, te hrvatski reprezentativci, a otišla su u ruke Danijelu i Vedranu Pizentiću (kata team JK Ippon), Petru Dundari i Ricardu Boltersteinu (JK Ippon), Ivani Knapić (AK Albona), Marinu Faraguni i Filipu Grbiću (KBK Budokai Labin), Deanu Sošiću i Ivanu Staniću (TK Albona extreme), Luki Paliski (AK Albona), Dilanu Mileti (RK Mladi rudar i NK Iskra), Franu Mileti (RK Mladi rudar) i Romanu Grižančiću članu stručnog stožera ženske boćarske reprezentacije. Posebne su nagrade otišle na adrese dvaju labinskih nogometnih klubova, NK  Rudar i NK Iskra, za 70, odnosno 60 godina postojanja kluba.

Već tradicionalno dodijeljena je i nagrada za životno djelo koja je ove godine otišla u ruke Ivana Sprčića, dugogodišnjeg labinskog rukometnog trenera, profesora tjelesnog odgoja koji je odgojio puno generacija mladih labinskih sportaša. (Robi FONOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter