Tanja Grubiša dvostruka prvakinja

Najbolje istarske boćarice u parovima
Najbolje istarske boćarice u parovima

U Labinu su, u organizaciji istoimenog kluba, na gradskom boćalištu održana dva prvenstva Istre za boćarice, u parovima i preciznom izbijanju, na kojima su naslove županijskih prvakinja osvojile članice kluba domaćina. Tanja Grubiša i Anika Ujčić obranile su titulu prvakinja istarskog poluotoka u parovima na prvenstvu koje je okupilo devet parova, dok je Tanja Grubiša postala prva prvakinja Istre u preciznom izbijanju.

Grubiša i Ujčić su u finalu parova pobijedile svoje klupske kolegice Snježanu Klanjac i Dianu Baran 13:3. I treće mjesto obranile su Ondina Maras i Hana Škuflić iz pulske Nove Verude koje su u svom završnom susretu na prvenstvu s 9:2 savladale Erminu Zemunović i Rozeanu Devjak iz Pule Squalus.

U polufinalima su Grubiša i Ujčić pobijedile Maras i Škuflić 8:5, dok su Klanjac i Baran svladale Zemunović i Devjak 7:5.

Na prvenstvu u preciznom izbijanju gađale su se dvije neovisne serije, a boćaricama se za plasman uzimao bolji ostvareni rezultat iz jedne od serija, pa je tako Grubiša svoju kvalitetu pokazala u drugoj seriji ostvarivši 14 punata i tako za jedan punat pretekla Snježanu Klanjac koja je u prvoj seriji ostvarila 13 punata.

Precizno izbijanje, konačni poredak: 1. Tanja Grubiša (Labin) 14, 2. Snježana Klanjac (Labin) 13, 3. Anika Ujčić (Labin) 11, 4. Sonja Mikac (Nova Veruda) 10.

Na prvenstvo Hrvatske plasirala su se dva prvoplasirana para i dvije prvoplasirane boćarice u preciznom

izbijanju.


Podijeli: Facebook Twiter