Svaki trener ima svoju nogometnu viziju

Dario Tomić (M. MIJOŠEK)
Dario Tomić (M. MIJOŠEK)

Da kruh profesionalnih nogometaša ponekad ima sedam kora, potvrdila su i nedavna zbivanja u Istri 1961. Nakon nedjeljnog poraza na Poljudu uoči reprezentativne stanke u prvenstvu, trener Igor Pamić svojim je pulenima dao dva slobodna dana i novi sastanak zakazao za srijedu ujutro na "Drosini". No, u međuvremenu je izvršni direktor "zeleno-žutih" Michael Glover obznanio da Paminjo više neće sjediti na klupi pulskog prvoligaša, pa je tako igrače po povratku na "pulsku bombonijeru" dočekao novi stručni stožer, na čelu sa sportskim direktorom Robertom Rubčićem.

- Saznali smo još u utorak za smjenu trenera - otkrio nam je Dario Tomić, kapetan Istre 1961.

- Na žalost, tako je to u nogometu, kad nešto ne ide po planu Uprave, onda najčešće dođe do promjene na trenerskoj klupi. Tako je bilo i ovog puta, i premda je Pamića zamijenio Rubčić, koji nas sve dobro poznaje, za očekivati je da će doći do određenih promjena jer svaki trener ima svoju nogometnu viziju koju će nam nastojati prenijeti.

Rubčić je najavio da ćemo igrati nešto više napadački u odnosu na ono što je bilo dosad i sad je na nama igračima da na treninzima pokušamo upiti što je moguće više njegovih zamisli i potom ih, kad prvenstvo krene, prezentiramo na terenu. Kao potvrda njegovih riječi za pomoćnika je doveden Asim Šehić koji će raditi s napadačima, a najavljen je još jedan koji bi trebao raditi s veznom linijom.

Kako je do smjene trenera došlo tijekom slobodnih dana, izostala je ona uobičajena slika, oproštajni pozdrav u svlačionici sa svojim, sada već bivšim pulenima.

- Toga nije bilo, ali trener Pamić nas je sve odreda nazvao, pozdravio se s nama i zaželio sve najbolje u budućnosti, kako nama igračima, tako i klubu - istaknuo je kapetan "zeleno-žutih". (Ivica CEROVAC)

VIŠE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter