Supermaraton Zagreb - Čazma: Radojković superiorno

Robert Radojković
Robert Radojković

Robert Radojković pobjednik je supermaratona Zagreb - Čazma održanog jučer na dionici od zagrebačkog do čazmanskog kaptola. To je najduža cestovna atletska utrka u Hrvatskoj, trči se na stazi od 61,350 kilometara i među najstarijim je sportskim manifestacijama u Hrvatskoj. Trči se od 1976. godine i samo jedne godine nije održana, zbog neposredne ratne opasnosti. Radojković je pobijedio u vremenu 3:54.20 sati, ostavivši drugoplasiranog oko osam minuta.

- Vrijeme je bilo gotovo idealno, bilo bi idealno da nije bilo vjetra, ali i ovako je bilo dobro - javio se Robert jučer iz Zagreba, nakon druge uzastopne pobjede na supermaratonu Zagreb - Čazma, u konkurenciji 80-ak trkača. - Za oko pet minuta sam popravio svoj rekord na ovoj stazi, a tako sam i planirao da svake godine spuštam vrijeme za oko pet minuta. Sve, dakle, ide prema planu, odlično se osjećam, forma je odlična i sad samo trebam tako nastaviti i održavati ovu razinu rezultata.

Ovime je Radojković, dakle, obranio prošlogodišnju pobjedu, a ovogodišnji rezultat dodatno dobiva na težini ako se zna da je prije samo sedam dana istrčao maraton u Barceloni, opet super brzo, za 2:35.04 sata, i bio 37. u ukupnom poretku oko 12 tisuća trkača. (N. J.)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter