Štrlek: Španjolci su jaki, ali nisu nepobjedivi

Manuel Štrlek (A. ČIZMIĆ/CROPIX)
Manuel Štrlek (A. ČIZMIĆ/CROPIX)

Senzacionalna pobjeda hrvatskih rukometaša nad domaćinom Europskog prvenstva, Poljskom, u Krakowu i dalje je predmetom svih sportskih razgovora u Hrvatskoj, ali i šire, no vremena za dublje analize nema. Pred vratima je novi dvoboj u Krakowu, večerašnja polufinalna utakmica protiv Španjolske početak koje je u 21 sat. Uoči susreta koji će odlučiti drugog finalistu, prethodno će od 18.30 sati na parket izaći Njemačka i Norveška, pred novinare su izašli pomoćnik izbornika Babića, legendarni kapetan Pero Metličić i ubitačno lijevo krilo "kauboja", Manuel Štrlek.

Sjajnu predstavu protiv Poljaka pružio je Manuel Štrlek, sa 11 golova naš najefikasniji igrač.

- Još ni sami nismo svjesni kakav smo podvig ostvarili. Bili smo strpljivi i znali smo da će šansa doći - kazao je Štrlek.

Međutim, vremena za slavlje nema. Slijedi Španjolska.

- Treba sve zaboraviti i spustiti se na zemlju. Španjolci su u dobroj formi. Igrali su dobro tijekom priprema, a igraju dobro i cijeli turnir, ali nisu nepobjedivi - smatra Štrlek.

Krilni igrač "kauboja" i poljskog Vive Targi Kielcea upozorava na španjolsku brzu tranziciju iz koje postižu lake golove.

- Moramo se čuvati njihove brze tranzicije i lakih golova. Igraju raznovrsno i opasnost prijeti sa svih strana. Ako želimo u finale, morat ćemo odigrati najbolju utakmicu na prvenstvu - smatra Štrlek. (R. CAR/HINA)


Podijeli: Facebook Twiter