Srećom ne igram rukomet

Dino Špehar
Dino Špehar

Čekalo ga se 1.530 minuta da proradi, a onda je u narednih 45 dvaput zatresao protivničku mrežu. Dino Špehar, toliko puta prozivani napadač Istre 1961, na "Drosini" je Osijeku napokon zabio toliko čekani prvoligaški prvijenac u "zeleno-žutom" dresu, da bi se već na sljedećem susretu, gostovanju u Maksimiru, ponovno upisao među strijelce. Da sve ne bi bilo idealno, pogodak postignut klubu iz čijih je redova stigao na posudbu u Pulu Špehar je platio slomljenim četvrtim prstom na lijevoj ruci, no to ga nije spriječilo da se po povratku u normalni radni ritam priključi suigračima na treningu.

- Ne igram rukomet da bi mi to smetalo - rekao je Dino Špehar, jedini strijelac Istre 1961 na tri posljednje utakmice, prisjetivši se kako je došlo do ozljede zbog koje na treningu izgleda kao da je pao šaka kamatarima. - Ni sam ne znam kako se to dogodilo, prilikom klizećeg starta zapeo sam rukom za teren, ustao, nastavio trčati i primijetio da mi prst visi. Poslije kad se ohladilo počeo me boljeti, otišao sam u ponedjeljak slikati i ispostavilo se da je slomljen. Dobio sam plastični gips koji ću nositi 10-12 dana i onda ga pred utakmicu sa Zagrebom zamijeniti zavojem. Ništa strašno, normalno treniram, jedino u duelima ne mogu povući protivnika, ali to je najmanji problem.

Ni postizanje golova više mu ne predstavlja neki problem, nakon Osječana i "modri" su osjetili kako to izgleda kad Špehara krene šut. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter