Split - Istra 1961: Slavko Blagojević zabio za bod

Pogodio bod i uzdrmao gredu - Slavko Blagojević (M. ANGELINI)
Pogodio bod i uzdrmao gredu - Slavko Blagojević (M. ANGELINI)

Po jedan udarac u okvir vrata, ali bez pogotka, sve do 76. minute kad je Split poveo golom Mate Bilića iz penala da bi rezultat izjednačio Blagojević u 83. minuti sjajnim udarcem s 25 metara.

Na kraju po bod svakome, to je epilog ovog dvoboja Splita i Istre, koji su u Parku mladeži pred oko tisuću gledatelja odigrali solidnu utakmicu u kojoj nije manjkalo uzbuđenja. A pred kraj utakmice stigli su i golovi.

"Pamiću, daj i ove s klupe preseli u šesnaesterac", to je komentar jednog gledatelja s tribine koji najbolje opisuje kako su se stvari odvijale na terenu.

Pamićeva Istra igra po prokušanom receptu: postavljaju se u dva obrambena bloka, brane se s deset igrača iza lopte, a prilike vrebaju iz kontranapada. Svi to znaju i opet teško probijaju taj bedem. Ali opet kad Istra krene igrati, postaju opasni i mogu zabiti gol svakome.

Puljani se povlače duboko na svoju polovicu, na skučenom prostoru gužva se dvadeset igrača pa ako nema brzog protoka lopte šansu je nemoguće stvoriti. U cijelih 45 minuta Split je imao posjed lopte i inicijativu, ali ne i šanse, tek pred kraj pokušao je u solo prodoru proći Bagarić, ali nije imao snage za završni šut.

Puljani su pak imali bolje prilike, gotovo da je svaki njihov izlet na protivničku polovicu rezultirao šansom. Udarac je iskušao Vukman, jednom je tukao Huseinbašić, ali je najbliži golu bio Blagojević, koji je iz slobodnjaka s trideset metara zatresao prečku.

U nastavku slična priča. S tom razlikom da je Split jače stisnuo Puljane pa je počelo i sa šansama pred vratima Brkića. Mate Bilić je bio u solidnoj poziciji, ali je njegov udarac odbio Graf.

Najbolju šansu Splita imao je 19-godišnji Marko Rog, koji je s dvadesetak metara odapeo snažan udarac, ali je lopta umjesto u mreži završila na stativi. Na odbijenu loptu natrčao je Erceg, ali nije bio precizan.

Vjerojatno bi završilo bez golova da nije Vukman pokosio Rugaševića u kaznenom prostoru, a osječki sudac Ante Vučemilović-Šimunović opravdano je pokazao na 11 metara.

Najbolji strijelac Splita iz prošle sezone Mate Bilić bio je siguran realizator najstrože kazne. Svi znaju da Bilić tuče u kontra stranu, bacio se Brkić u svoju desnu stranu, ali je taj udarac bio precizan i snažan, neuhvatljiv za Istrina vratara.

Kad su primili gol Puljani su pokazali da znaju igrati, a ne samo braniti se. Otvorili su se i počeli prijetiti. Prvi je šansu imao Špehar koji je tukao glavom na ubačaj Pavlovića, ali je Vuković obranio.

No, vratar Splita nije mogao zaustaviti snažan udarac Blagojevića, koji je probušio mrežu domaćih u 83. minuti. Stvarno sjajan gol opasnog Blagojevića, koji je Istri donio još jedan bod iz Splita.

Utakmica 2. kola Prve HNL: Split - Istra 1961 1:1 (0:0). Stadion Park mladeži. Gledatelja: 1.000. Sudac: Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek). Strijelci: 1-0 Bilić (76' - 11m), 1:1 Blagojević (83). Žuti karton: Roce (Sp).

SPLIT: Vuković, Ibriks, Glumac, Galović, Rugašević, Vidović, Rog, Bagarić (od 86. Vojnović), Erceg (od 73. Kvesić), Roce (od 62. Belle), Bilić.

ISTRA 1961: Brkić, Pavlović, Graf, Vučko, Woon, Heister (od 82. Janjušević), Vukman (od 82. Obšivač), Blagojević, Huseinbašić (od 66. Rahmanović), Ivančić, Špehar. (GI)


Podijeli: Facebook Twiter