SP u rukometu: Hrvatska - Makedonija 29:26

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža, nakon pobjede nad Makedonijom 29-26, istaknuo je da su njegovi igrači pružili dobru partiju, a posebno u drugom poluvremenu.

"Moram čestitati svojim igračima na jako dobroj utakmici, posebno u drugom poluvremenu. U prvom dijelu bilo je nervoze i nekoliko ishitrenih polukontri. Nije bilo lako stići četiri razlike jer se radi o dobrim i iskusnim igračima. No, kad smo ih stigli, kontrolirali smo utakmicu do kraja i ničim nas nisu iznenadili", izjavio je u srijedu Goluža.

"I prije utakmice sam rekao da ću rotirati deset rukometaša i zato nisam htio ubacivati mlade igrače. Očekivao sam težu utakmicu, ali Makedonci nisu niti mogli odigrati bolje jer je naša obrana dobro funkcionirala, a ono što je prošlo, skinuo bi Alilović. Iz takve igre smo razvijali kontre i polukontre i mislim da su gledatelji mogli uživati", dodao je izbornik.

Hrvatska je osigurala prvo mjesto u skupini B i natjecanje u skupini zatvara u petak, 23. siječnja, utakmicom protiv Bosne i Hercegovine, a potom će u osmini finala dva dana kasnije najvjerojatnije igrati protiv Brazila. Zbog toga se postavlja pitanje hoće li Goluža odmarati glavne igrače protiv BiH.

"Imamo obavezu pobijediti bez obzira u kojem sastavu budemo igrali, jer malo je onih koji imaju privilegiju nositi hrvatski dres. Oni koji budu igrali moraju dati sve od sebe i pobijediti", zaključio je Goluža. Hrvatski vratar Mirko Alilović skupio je 13 obrana i proglašen je za najboljeg igrača utakmice.

"Što se tiče moje igre, prva dva kola su bila solidna, ali sada mi se forma diže. Pobjedu protiv Austrije u prvom kolu svi su gledali sa skepsom i bilo je milijun upitnika. No, bitno je da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Osigurali smo prvo mjesto u skupini i time smo dobili još malo vremena da se pripremimo za osminu finala. No, prvo trebamo odigrati protiv BiH i dobiti tu utakmicu kako bi podigli samopouzdanje. U svakom slučaju bit će nam lakše igrati protiv Brazila negoli protiv Slovenije. Ali, i Brazil je neugodna reprezentacija koju nitko u suparničkoj skupini nije lako dobio", izjavio je Alilović. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter