SP u odbojci: Hrvatska - Italija 0:3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Utakmica 2. kola skupine A Svjetskog prvenstva odbojkašica: Hrvatska - Italija (24:26, 15:25, 11:25).

Dvorana Palalottomatica. Gledatelja: 6.000.

Suci: Alrousi (Ujedinjeni Arapski Emirati) i Perez (Kuba).

HRVATSKA: Ušić Jogunica, Grbac, Jelić (L), Čutuk, Jerkov, Miloš, Popović, Fabris, Klarić, Brčić, Poljak, Ušić (L).

ITALIJA: Signorile, De Gennaro (L), Folie, Centoni, Chirichella, Piccinini, Arrighetti, Lo Bianco, Del Core, Bosetti, Diouf, Costagrande.

Hrvatske odbojkašice upisale su prvi poraz na Svjetskom prvenstvu, nakon pobjede na otvaranju nad Argentinom, sinoć su morale priznati primat domaćinu Italiji. Pokazale su Hrvatice u prvom setu da nisu zalutale na svjetsku smotru, bile blizu da ga riješe u svoju korist, no Talijanke su se nekako uspjele provući.

Odličan otpor hrvatskih odbojkašica u prvoj dionici ulio je nadu da bi se domaćinu mogao "otrgnuti" set, možda i poneki bod, no drugi i treći set pokazali su da je ta nada bila varljiva i Italija je nakon drugog kola ostala jedina reprezentacija u skupini A s maksimalnih šest bodova na svom kontu.

Početak prvog seta protekao je u minimalnom vodstvu Talijanki koje su se serijom 4:0 prvi put uspjele odlijepiti (10:6). Uskoro je već bilo "plus pet" za domaćina (12:7) i izbornik Vercesi bio je primoran pozvati minutu odmora nakon koje se slika na parketu promijenila te je Hrvatska na drugi tehnički odmor otišla pri vodstvu 16:15.

Servisima Poljak Hrvatska je potom povela s 20:16, no Talijanke su tu prednost uspjele brzo anulirati i izboriti dvije set lopte. Prvu je smečom anulirala Popović, drugu blokom Poljak, no Talijanke su nisu dale smesti već su odgovorile razornim prolazom Costagrande i as servisom Piccinini za 26:24. Set izgubljen u "fiksu" nagnuo je hrvatski brod kojeg ni savjeti izbornika Vercesija nisu uspjeli ispraviti. Krive postave, "nošene" lopte, propustan blok, bezidejan napad, sve je to bilo vjetar u leđa Talijankama koje su drugu i treću dionicu lako riješile u svoju korist. Ostali rezultati skupine A: Dominikanska Republika - Tunis 3:0, Njemačka - Argentina 3:0. Poredak: Italija 6, Dominikanska Republika 5, Njemačka 4, Hrvatska 3, Argentina 0, Tunis 0. (I. CEROVAC)


Podijeli: Facebook Twiter