SP u odbojci: Hrvatice izgurane u poraz


Susret 3. kola skupine A. Palalottomatica. Gledatelja: 1000. Suci: Rodriguez (Španjolska), Simonović (Srbija).

HRVATSKA: Ušić-Jogunica 13, Grbac 1, Jelić (L), Čutuk, Jerkov 16, Miloš 8, Popović 13, Fabris 5, Klarić, Brčić 3, Ušić (L), Poljak 18.

DOM. REPUBLIKA: Valdez 8, Norberto, Castillo (L), Marte 4, Arias 12, Rojas, Rivera 14, Isabel, Mambru 25, De la Cruz 15, Stephens 1, Martinez 4.

Hrvatske odbojkašice upisale su drugi poraz na Svjetskom prvenstvu u Italiji. Nakon pobjede nad Argentinom i poraza od Italije, izabranice Angela Vercesija u pet su setova nakon više od dva i pol sata igre poražene od Dominikanske Republike koja je time ostvarila i treći uspjeh. Hrvatice su sjajno odigrale protiv vrlo kvalitetnog suparnika, desete reprezentacije svijeta. Nisu ih pokolebala niti prva dva izgubljena seta, odgovorile su još kvalitetnijom igrom, posebno u obrani što im je dosad bila rak-rana i izborile peti set, spasivši u četvrtom i dvije meč lopte. U petom su setu Dominikanke povele 4:0, potom i 6:1, ali je tada proradio hrvatski blok. Poljak, Ušić-Jogunica i Popović blok-poenima su izjednačile na 10:10. Pogreškom Rivere Hrvatska je prvi put povela 13:12, ali su pogreške Fabris i Jerkov donijele novu, ukupno treću, meč loptu suparnicama. Fabris je spasila ovu, Jerkov i Poljak iduće meč lopte, potom se Grbac upecala kod prve hrvatske meč lopte, da bi Rivera "guranjem na mreži" realizirala šestu meč loptu i donijela pobjedu Dominikanskoj Republici. (R.CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD PETKA


Podijeli: Facebook Twiter