SP u Boksu: Sep i Hrgović bez medalje

Filip Hrgović (Arhiva)
Filip Hrgović (Arhiva)

Hrvatski boksači Hrvoje Sep i Filip Hrgović nisu uspjeli osvojiti medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi; Sep je u četvrtfinalnom susretu poluteške kategorije jednoglasnom odlukom sudaca s 0:3 izgubio od dvostrukog svjetskog prvaka Kubanca Julija La Cruza, dok je Filip Hrgović u četvrtfinalu superteške kategorije izgubio sudačkim preglasavanjem s 1:2 od Francuza Tonyja Yoke.

Sep niti u trećem međusobnom dvoboju protiv sjajnog La Cruza nije imao nikakvih izgleda. Lakonogi i brzi Kubanac zadavao je jake udarce našem boksaču, a potom uspješno eskivirao sve pokušaje Sepa, pa su suci dali uvjerljivu prednost svjetskom prvaku. Dva su suca borbu bodovala 30:25, a jedan 30:27 u korist La Cruza.

Hrgovićev i Yokin dvoboj bio je mnogo izjednačeniji, no nakon osvajanja europskog zlata u Samokovu prošloga mjeseca, 23-godišnji član BK Leonardo neće upotpuniti svoju kolekciju medalja i nekom svjetskom. Dva suca dali su prednost Yoki od 29:28, dok je jedan sudac borbu ocijenio s 29:28 za Hrgovića. Kako su sva tri suca drugu rundu dali Yoki, a treću Hrgoviću, ključnom se pokazala prva runda koju su dva suca bodovala sa 10:9 za Francuza, a jedan istim rezultatom za Hrgovića. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter