SP rukomet: Hrvatska lakoćom pobijedila BiH

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U utakmici bez rezultatskog značaja za obje reprezentacije rukometaši Hrvatske su u petak u susretu posljednjeg kola skupine B Svjetskog prvenstva u Kataru pobijedili Bosnu i Hercegovinu sa 28-21 (17-8).

Unatoč tome što je izbornik Slavko Goluža odmarao udarnu postavu rukometaši Hrvatske dominirali su od početka susreta.Tako Domagoj Duvnjak, Ivan Čupić, Manuel Štrlek, Igor Vori, Jakov Gojun i Mirko Alilović uopće nisu ulazili u igru, dok je Marko Kopljar na terenu proveo tek dvije minute.

Prednost Hrvatske u prvom poluvremenu konstantno je rasla, u petoj minuti "kauboji" su imali tri gola prednosti, u 15. pet, u 22. minuti sedam, a u 27. već deset pogodaka viška.

Najefikasniji u hrvatskim redovima u prvom dijelu bio je Igor Karačić sa šest golova. Dvoboj braće Karačić, mlađeg Igora koji igra za Hrvatsku, te Ivana u dresu BiH, pripao je Igoru Karačiću koji je na kraju proglašen igračem utakmice.

Ni u nastavku Hrvatska nije ublažila tempo, pa se je prednost kretala od sedam do deset pogodaka viška.

Najefikasniji kod Hrvatske bili su Igor Karačić sa 7 i Ivan Slišković sa 6 golova, a vratar Filip Ivić skupio je 11 obrana. U momačdi BiH istaknli su se Muhamed Toromanović sa 7 i Josip Perić sa 5 pogodaka.

Hrvatska će u nedjelju, 25. siječnja, u osmini finala igrati protiv Brazila. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter