SP rukomet: Hrvatska - Norveška 25-28

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski rukometaši izgubili su u polufinalu Svjetskog prvenstva u Parizu od Norveške nakon produžetaka s 25-28 (22-22, 10-12) i u subotu će za broncu igrati sa Slovenijom. 

Naši rukometaši poraženi su u dramatičnoj utakmici od Norvežana, kojima je to prva medalja s velikih natjecanja. U regularnom dijelu Hrvatska je vodila s dva razlike pet minuta prije kraja, a  potom je imala i ogromnu priliku za pobjedu jer je u zadnjoj sekundi utakmice, ali je norveški vratar Torbjorn Bergerud obranio sedmerac Zlatku Horvatu. U dodatnome vremenu Hrvatska je povela s 24-22, no Norvežani su imali više snage u samoj završnici. 

Kod Hrvatske je prvi strijelac bio Zlatko Horvat sa 6 golova, Marko Mamić je zabio pet, Luka Stepančić, Domagoj Duvnjak i Željko Musa po tri, dok je Ivan Pešić imao osam obrana. Norvežane je prema pobjedi odveo vratar Bergerud s 16 obrana, a prvi strijelac je bio Bjarte Myrholm sa šest pogodaka. 

Hrvatska je opet zapela u polufinalu - zadnji puta igrala finale jednog velikog natjecanja 2010. godine, a u finale Svjetskog prvenstva godinu dana ranije, kada smo bili domaćini i kada smo u utakmici za zlato izgubili od Francuza. 

U subotu u 20.45 sati u Parizu se u utakmici za treće mjesto Hrvatska igra sa Slovenijom, dok se u nedjelju u velikom finalu sastaju Francuska i Norveška (17.30).  

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter