Šok u Njemačkoj, Lahm se oprostio od reprezentacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pet dana nakon što je predvodio reprezentaciju Njemačke do pobjede u finalu svjetskog prvenstva protiv Argentine, kapetan 'elfa' Phillipp Lahm (30) oprostio se od nacionalne vrste.

Vijest o Lahmovom oproštaju od 'najdražeg dresa' prvi je objavio Bild, a potvrdili su je i u njegovoj obitelji, ali i u Njemačkom nogometnom savezu. Za sada nisu poznati razlozi njegovog oproštaja, no vijest je izazvala šok u njemačkoj javnosti.

Bayernov branič je za njemačku reprezentaciju debitirao u veljači 2004. godine u prijateljskom dvoboju protiv Hrvatske u Splitu koju je Njemačka dobila 2-1. Ukupno je za nacionalnu vrstu odigrao 113 utakmica i postigao pet golova.

Vrhunac karijere proživio je na netom završenom svjetskom prvenstvu u Brazilu na kojem je Njemačka osvojila četvrtu svjetsku krunu. Lahm je tada postao tek četvrti njemački kapetan koji je podigao pokal svjetskog prvaka. Prije njega to je uspjelo i Fritzu Walteru (1954), Franzu Beckenbaueru (1974) i Lotharu Matthäusu (1990).

Lahm je u dresu 'elfa' bio drugi na europskom prvenstvu 2008. godine, te treći na svjetskim prvenstvima 2006. u Njemačkoj i Južnoj Africi 2010. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter