Snage odmjerilo dvadeset posada iz Istre i Primorja

Regata u rabačkom akvatoriju
Regata u rabačkom akvatoriju

Bogat program 11. jedriličarske regate krstaša Labinska republika koja se održavala od petka do nedjelje u rabačkom akvatoriju, pratio je zavidan broj posjetitelja i nažalost kišovito vrijeme. Usprkos tome, program se održao kao što je organizator i planirao. Na regati je snage odmjerilo dvadesetak posada iz Istarske i Primorsko-goranske županije. Što je daleko od rekorda prije šest godina, kad se natjecalo čak 40 posada.

Ples i radionice

Regata Labinska republika boduje se i za 9. Kup Hrvatskog primorja rekao nam je Đulijano Kos, predsjednik JK Kvarner i jedan od organizatora.

Subotnje jutro započelo je nastupima najmlađih kroz program Labin Zdravi Grad kad su nastupali učenici Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana, glazbeno scenski studio Skiribico blu, plesni studio Cool Step i Art Dance, udruge Girotondo, Zumba te IL Movimento. U isto vrijeme održavala se i radionica mladih slikara polaznika Likovne radionice Labin.

- U sklopu manifestacije "Rabački dan sporta" na novoj rivi održavala se škola tenisa te nogometna i rukometna utakmica za najmlađe, a na moru ispred rive jedriličari JK Kvarner demonstrirali su kako se jedri u klasi optimist. Kroz cijeli dan svi su se zainteresirani posjetitelji mogli informirati o aktivnostima rabačkih klubova u jedrenju, nogometu, rukometu i tenisu. Održao se i start prvog plova 11. regate Labinske republike, kad su posade krenule na navigacijsko jedrenje do Plominskog zaljeva i Sv. Marine.

Škampi  21. svibnja

Posjetitelji su uz regatu trebali uživati u gastronomskim specijalitetima i istarskim vinima u sklopu prvog Festivala Kvarnerskog škampa koji se nažalost zbog lošeg vremena nije održao, te je prebačen za subotu 21. svibnja. Subotu navečer sve prisutne na rabačkoj je rivi zabavljao jedan od najboljih AC/DC cover bendova - Ballbreakers AC/DC Cover Band, čiji koncert je povodom svog 20. rođendana, poklonio Radio Labin.

U nedjelju su održana još dva jedrenja i proglašenje pobjednika 11. regate Labinska republika. Sve posjetitelje u nedjelju, trećeg dana regate zabavljao je Gradski orkestar Labin, nastupom u prijepodnevnim satima.

Regata je održana u organizaciji JK Kvarner, te pod pokroviteljstvom Grad Labina i tamošnje Turističke zajednice. (Adriano ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter