Slovenski biciklist Matej Muge osvojio15. Trofej Poreč

Biciklistička karavana je  i jučer prolazila zapadnom Istrom (I. GRGAT)
Biciklistička karavana je i jučer prolazila zapadnom Istrom (I. GRGAT)

Petnaesto izdanje biciklističkog Trofeja Poreč pripalo je slovenskom vozaču Mateju Mugerliju, članu austrijskog Amplatz BMC-a. On je 154 km dugu dionicu od Poreča do Tara prošao u vremenu 3:27.45 sata. Zanimljiva je da je Mugerli i prošle godine bio pobjednik ove utrke, samo tada vozeći za tim iz Azerbajdžana. 
 
S jednom desetinkom zakašnjenja drugi je ciljnom ravninom prošao Englez Russell Downing član ekipe JLT Condor, a treći je bio njegov sunarodnjak i član istog tima Lan Bibby. U fotofinišu je sudački tim imao pune ruke posla jer je kroz ciljnu ravninu gotovo istovremeno prošla skupina od čak desetak vozača. 
 
Utrku je na startu u Poreču "otvorilo" 182 biciklista iz 32 ekipe no na cilj ih je stiglo znatno manje, jer su mnogi tijekom vožnje odustali, a zabilježena su i tri pada. 
Kiša je zaobišla trasu, no na momente je jak južni vjetar otežavao rad biciklista koji su na zacrtanoj stazi sa startom ispred porečkog hotela Diamant i ciljem u Taru, prošli vozeći je u sedam navrata.
 
Najbolji vozač domaćeg Meridiana Kamen teama bio je Talijan Davide Mucelli zauzevši četvrtu poziciju, dok je najbolje plasirani hrvatski vozač Josip Rumac zauzeo deveto mjesto (Synergy Baku). (I. GRGAT)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter