Slavile Samanta Fabris i Valentina Vrbanc

Samanta Fabris (D. MEMEDOVIĆ)
Samanta Fabris (D. MEMEDOVIĆ)

Trijumfom Samante Fabris i Valentine Vrbanc okončan je "Valkane Open 2015", treći u nizu turnira na kojima se prikupljaju bodovi za pojedinačno prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku. U neizvjesnom finalu Fabris i Vrbanc su rezultatom 2:1, 15:13 u odlučujućem trećem setu, nadjačale Saru Radanović i Maju Roško te tako na prvom turniru kojeg su zajedno odigrale odmah otišle do kraja.

- Odbojka na parketu i odbojka na pijesku su dva totalno različita sporta. Ovdje su drugačiji uvjeti, puno je napornije, igraju samo dvije igračice, nema zamjene i moraš cijelo vrijeme biti na maksimalnom nivou želiš li nešto napraviti - konstatirala je Samanta Fabris, hrvatska "dvoranska" reprezentativka kojoj je pulski "pjeskaški" turnir dobro poslužio da vidi da li se njena zdravstvena rehabilitacija odvija u pravom smjeru.

- "Mučila" su me leđa. Napravila sam magnetnu rezonancu koja je pokazala da nije ništa strašno, da mi samo treba malo odmora nakon kojeg sam tri tjedna provela na terapijama i vježbama i situacija ide na bolje. Još se malo osjeti bol, ali Europsko prvenstvo sve je bliže te treba početi raditi i pripremati se, nema mi druge. Zato sam i došla na ovaj turnir, da vidim kako to izgleda i kako ću podnijeti napore te mogu reći da sam zadovoljna jer sam sve uspjela izdržati bez ikakvih problema. Problemi nisu mučili Samantu, ali su zato ona i njena suigračica namučile sve svoje protivnice i na kraju osvojile turnir. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU

 


Podijeli: Facebook Twiter