Sjeverna Irska - Hrvatska 0-3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je u prijateljskom ogledu u Belfastu Sjevernu Irsku s 3-0 (2-0) te je uvjerljivim trijumfom okončala ovu godinu.

Hrvatska je do pobjede u povijesnom, prvom međusobnom srazu sa Sjevernom Irskom došla pogocima Marija Mandžukića (9),  Duje Čopa (35) i Andreja Kramarića (67). 

Hrvatska je u Belfast došla sa samo 16 igrača, bez najvećih zvijezda Luke Modrića, Ivana Perišića, Vedrana Ćorluke i Ivana Rakitića, koji su dobili poštedu nakon pobjede nad Islandom u subotu. No, i tako okrnjena Hrvatska uspjela je doći do trijumfa u Belfastu i prekinuti domaći niz nepobjedivosti Sjevernih Iraca koji je trajao tri godine.

Utakmica je počela dobrim udarcem McNaira u 5. minuti, koji je srećom blokiran, no u 9. minuti povela je Hrvatska iz svog prvog ozbiljnijeg napada. Kramarić je proigrao Čopa, koji iskosa s lijeve strane puca, a na odbijenu loptu natrčava Mandžukić te iz drugog pokušaja prsima unosi loptu u mrežu. Bio je to prvi gol koji je Sjeverna Irska primila kod kuće nakon pet utakmica i više od godinu dana.  U 35. minuti "vatreni" su povećali vodstvo na 2-0. Udarac s kuta je izveo Kramarić, Mitrović je glavom prebacio do Čopa, koji s dva metra lako trese mrežu domaćina.

U 54. minuti Hrvatska je dobila indirektni udarac na devet metara od vrata Sjeverne Irske, ali je udarac Brozovića otišao visoko iznad grede. U 67. minuti gledatelji na Windsor Parku vidjeli su najljepši trenutak utakmice - spektakularan pogodak Kramarića. Napadač Hoffenheima je prihvatio loptu od Čopa i s 20-tak metara snažnim udarcem neobranjivo pogodio same rašlje vrata domaćina. Deset minuta prije kraja Čopov udarac s 26 metara otišao je tik pored desne vratnice, da bi u 88. minuti domaćini su došli do najveće prilike na utakmici, no udarac Laffertya s deset metara obranio je vratar Vargić, koji je u 82. minuti ušao umjesto Lovre Kalinića.  

SJEVERNA IRSKA - HRVATSKA 0-3

Strijelci: 0-1 Mandžukić (9), 0-2 Čop (35), 0-3 Kramarić (67)

Pred 17.000 gledatelja na stadionu Windsor Park sudio je Mark Clattenburg iz Engleske.

SJEVERNA IRSKA: Mannus – McAuley (McGivern 46), Evans, Hodson, Brunt (McLaughlin, 46), Norwood, McNair, Lund (Davis 46), McGinn (Paton, 62), Magennis (Lafferty, 55), Boyce (Grigg, 68).

HRVATSKA: L. Kalinić (Vargić, 82) – Leovac, Mitrović, Jedvaj, Vida (Vrsaljko, 59), Badelj (Brozović, 51), Bradarić, Rog (Pivarić, 87), Čop, Mandžukić (Ćorić, 72), Kramarić.

(Hina)


Podijeli: Facebook Twiter