Šesto mjesto i gomila upitnika za budućnost

(A.ČIZMIĆ / CROPIX)
(A.ČIZMIĆ / CROPIX)

Nakon što su skupinu prošli neokrznuti, izabranici Slavka Goluže nisu opravdali očekivanja navijača i s ovog se natjecanja vraćaju sa šestim mjestom, vjerojatnom smjenom izbornika, ali i brojnim upitnicima u narednom razdoblju. Jučer su odlučujuću prednost Danci izgradili već nakon 15 minuta

Hrvatska rukometna reprezentacija je porazom od Danske u dvoboju za peto mjesto zaključila svoj neuspješan nastup na ovom Svjetskom prvenstvu. S ukupnim omjerom 7-2 "kauboji" napuštaju Katar, ali puno više od omjera pobjeda i poraza brinu neuvjerljive igre u nokaut fazi. Nakon što su skupinu prošli neokrznuti, izabranici Slavka Goluže nisu opravdali očekivanja brojnih navijača u Dohi i u Hrvatskoj, i s ovog se natjecanja vraćaju sa šestim mjestom, vjerojatnom smjenom izbornika, ali i brojnim upitnicima u narednom razdoblju.

Jučer su, u susretu dviju reprezentacija koje su uoči natjecanja mnogi vidjeli među kandidatima za naslov, manje razočarani bili Danci i upisali treću uzastopnu pobjedu protiv Hrvatske na velikim natjecanjima. Nakon dvije polufinalne, sad su upisali i ovu u susretu za prestiž, budući da su obje reprezentacije ionako već izborile nastup u kvalifikacijama za OI. Odlučujuću su prednost Danci izgradili već nakon 15 minuta igre i potom istu bez poteškoća pretvorili u pobjedu i novo hrvatsko razočaranje.

Odlučujuća prednost

Budući da se pobjednička momčad ne mijenja, izbornik Goluža je i u posljednjem ispitu u Kataru startao s postavom koja je otvorila susret protiv Njemačke, dakle sa Sliškovićem na lijevom beku. Upravo je Slišković bio u startu najraspoloženiji u napadu, dok je Alilović odlično otvorio susret upisavši šest obrana u prvih 14 minuta, no Danci su dotad serijom 4:0 poveli 8:4. Nažalost, potom do 23. minute Alilović više nije obranio nijedan udarac, pa je Goluža na gol, pri danskom vodstvu 13:8, poslao Ivića. S Ivićem na golu i raspoloženim tek Karačićem i Sliškovićem uspjeli su "kauboji" do odmora ostati na "minus četiri", iako su Danci imali zicer u zadnjim sekundama. Poput Poljaka, i Danci su odlično zaustavljali hrvatske kontre, pa su ponovno u prvi plan izbili već dobro znani problemi ove reprezentacije u napadu na postavljenu obranu.

Probuđeni Duvnjak

To, kao i činjenica da su "rezervisti" Karačić i Slišković na kraju ovog prvenstva postali ključni napadači, govori sve o planu s kojim je Goluža doveo reprezentaciju u Katar. Ključni igrači Duvnjak, Vori i Čupić kraj su dočekali daleko od prave forme.

Nastavak je Hrvatska otvorila 5-1 obranom s isturenim Vorijem, ali niti u situaciji s igračem više nije išlo, štoviše, primljen je i gol, Danci su poveli 17:12, što je u ovakvoj utakmici s brojnim tehničkim pogreškama na obje strane, bila nedostižna prednost, iako je probuđeni Duvnjak početkom nastavka zakratko vratio nadu. Na koncu je svoju minutažu dobio, i to u četiri gola pretvorio, jedini istarski igrač među "kaubojima", Luka Stepančić. Za oproštaj od Katara ponudio je svoje najbolje izdanje. (Roberto CAR)

 


Podijeli: Facebook Twiter