Šebalj i Klinc osvojili 15. Rally Poreč

Pobjednici porečkog relija Juraj Šebalj i Toni Klinc (Foto: Ana PISAK)
Pobjednici porečkog relija Juraj Šebalj i Toni Klinc (Foto: Ana PISAK)

 Juraj Šebalj i Toni Klinc, posada koja nastupa za AKK Sveta Nedjelja, a vozi Mitsubishi Lancer Evo IX, ovjenčala se pobjedničkim naslovom na 15. Rallyju Poreč, održanom u petak i subotu na cestama sjeverne, zapadne i južne Istre. Drugo je mjesto osvojila posada Janos Szilagy - Botond Csany (AK Delta Sport, Hrvatska), a treće Viliam Prodan i Zdravko Draženović (AK Opatija Motosport, Hrvatska). Potonji su ujedno i najbrži istarski vozači na ovom reliju.

Cijelu su utrku, odnosno svih 11 brzinskih ispita, završile svega 32 posade, čak četrnaest ih je moralo odustati zbog izlijetanja ili tehničkih problema, a jedna nije ni startala. Tome su najviše pogodovali vremenski uvjeti, kiša i sklizak kolnik, koji su se nakon petka nastavili i na subotu odnosno na drugi dan relija. Jutarnji subotnji brzinski ispiti u Žontima i Šterni prošli su bez kiše ali je cesta bila mokra i jako skliska, pa se upravo tijekom ta dva brzinca dogodilo nekoliko izlijetanja i odustajanja. Najgore je prošla slovenska posada Mrevlje-Rupnik koja je sa svojom u Zastavom Yugo na samom početku prvog brzinskog ispita, kod sela Abrami, sletila s ceste na obližnju oranicu i izazvala znatnu štetu na svom automobilu.

Sve do petog brzinskog ispita najbolje je rezultate imala posada Szilagy-Csany, međutim ovi Mađari koji voze za hrvatski tim na šestom brzincu buše gumu i vodstvo preuzima posada Šebalj-Klinc, koja je i bez obzira na plasman na porečkom reliju već ranije osigurala pobjedu u prvenstvu Hrvatske. Na sličan način kao za prvo, borba se vodila i za treće mjesto, jer je u prvih nekoliko brzinaca bolja bila slovenska posada Novak-Ocvirk, da bi kasnije na treće mjesto zasjela buzetsko-zagrebačka posada Prodan-Draženović. Od ostalih istarskih sudionika dobre su rezultate ostvarili i posade Kodelja-Krota (9. mjesto), Jugovac-Milanović (12. mjesto). (NAPISAO Davor ŠIŠOVIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter