Sammir na širem popisu za Makedoniju i Wales

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski izbornik Igor Štimac objavio je širi od 26 igrača koji  za utakmice protiv Makedonije i Walesa, koje se igraju 12. listopada u Skoplju i 16. listopada u Osijeku, a na njemu su nova imena Sammir iz Dinama i vratar Darijo Krešić iz moskovskog Lokomotiva.

"Nadam se da ćemo dobiti suglasnost FIFA-e za nastup Sammira, a tu zadaću dobio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović", rekao je štimac na konferenciji za novinare.

Štimac  je uvjeren da će taj njegov poziv u reprezentaciju biti daljnji poticaj Sammiru kako bi na klupskom i na reprezentativnom nivou bio bolji, a to hoće li se nametnuti, jer za njegovo mjesto u momčadi konkurira dosta igrača, ovisit će samo o njemu.

Štimčev pomoćnik Alen Bokšić je rekao da je to idealna prigoda da vidimo "da li je Sammir igrač internacionalne ili samo nacionalne klase". Izbornik Štimac je kazao da se nada da će u ove dvije utakmice naši igrači izboriti takav rezultat koji će nas zadržati na čelu ljestvice što je vrlo važno jer onda imamo dva-tri mjeseca za miran rad pred utakmicu protiv reprezentacije Srbije.

Štimac je govorio i o susretu sa srpskim izbornikom Sinišom Mihajlovićem i rekao da su se dogovorili da će se ponašati tako da sve bude podređeno nogometu i sportu i da se preko njihovih leđa nitko ne svađa.

Za utakmice protiv Makedonije i Walesa kandidiraju: vratari Pletikosa, Subašić, Krešić, braniči Ćorluka, Srna, Šimunić, Schildenfeld, Strinić, Vida, Lovren, Pamić, veznjaci Rakitić, Badelj, Kranjčar, Vukojević, Modrić, Iličević, Perišić, Radošević, Sammir, te napadači Da Silva, Mandžukić, Olić, Jelavić, Kalinić, Vukušić. (Hina)

Sammir: Presretan sam

Jorge Sammir Cruz Campos rođen je u Itabuni 23. travnja 1987. godine, a nogometom se počeo baviti kao desetogodišnjak. Desetljeće i pol kasnije dobio je poziv za hrvatsku reprezentaciju.

- Naravno, presretan sam, jer ovo je nešto o čemu sam dugo maštao. Smatram da sam svojim igrama zaslužio ovaj poziv u reprezentaciju, a sad je na meni da opravdam povjerenje koje mi je ukazano. Dobijem li priliku, dat ću sve od sebe za momčad i što bolji rezultat hrvatske reprezentacije - poručio je Sammir.


Podijeli: Facebook Twiter