Sad se malo lakše diše

Toni Grković (u skoku) (M. MIJOŠEK)
Toni Grković (u skoku) (M. MIJOŠEK)

Kao što je i najavio Igor Pamić, subotnja utakmica protiv Agencije Umag bila je filter koji će odlučiti da li su igrači koji su pristigli na probu "materijal" dovoljno dobar da ga se isplati zadržati u redovima Istre 1961. S obzirom da su nakon 45 minuta što su proveli na terenu gubili od Umažana 0:1 te da je dan kasnije jedini Paminjov komentar o predstavi koju su pružili bio da "nema komentara", lako se dalo zaključiti da je većina od njih zaključila svoju "zeleno-žutu" epizodu. Potvrdio je to već jutarnji trening u ponedjeljak na kojem, uz Gorgieva koji je zbog ozljede "Drosinu" napustio još prošlog tjedna, više nije bilo Jakovljevića, Ćosića, Nedovića, Žderića, Varge i Radoslovića.

Pokazalo se tako da su od igrača koji su se pojavili na prvoj prozivci prvi tjedan preživjela samo trojica, Lamin Samateh čija kvaliteta nije upitna, ali veliki uteg predstavlja mu "friško" operirano koljeno za koje se još ne zna da li je spremno podnijeti sve napore koji Puljane očekuju u nastavku sezone, te dvojica Splićana, Toni Grković i Luka Franić. Za starijeg od ovog dvojca, 24-godišnjeg Grkovića, takav se rasplet mogao i predvidjeti jer ga je Paminjo već imao priliku uživo pogledati na djelu u prosincu, a s obzirom da ga je potom pozvao na pripreme, zacijelo mu se svidjelo to što je vidio. Usto, od 11 igrača koji su istrčali protiv Agencije Umag, jedino njega i Janjuševića na poluvremenu nije poslao na tuširanje, već im je pružio priliku da u nastavku u društvu starosjedioca pokažu što znaju i umiju. Sve su to bili pokazatelji da je "div iz Žminja" u Grkoviću vidio "ono nešto".

- Došao sam u Pulu na probu krajem prvog dijela sezone i ovdje proveo tjedan dana, taman prije gostovanja Istre 1961 kod Hajduka. Potom sam otišao kući, no ostali smo u kontaktu i stigao je poziv da se vratim na početak zimskih priprema - nadovezao se Toni Grković. - Naporno se radi od prvog dana, ali da se izdržati. Odigrao sam u subotu malo više od sat vremena i vidjelo se pritom da se nakupio umor i da su mi noge bile teške. Nije baš da sam pokazao nešto, ali bit će bolje, mora biti.

Bez obzira što je i sam priznao da teško može biti zadovoljan onime što je pokazao na subotnjoj utakmici, i to je bilo dovoljno da "pregrmi" uvodni dio priprema i zadrži se u "zeleno-žutoj" svlačionici. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter