Sabadoš i Šistov za finale

POGODIO POBJEDU - Ivan Šistov
POGODIO POBJEDU - Ivan Šistov

Rudar - Veli Vrh 1:2 (0:0). Ivanović (59') je doveo "rudare" u vodstvo, ali su Sabadoš i Šistov u pet minuta preokrenuli omjer i odveli Velovršane u finale

Utakmica polufinala Kupa NSŽI-ja. Gradski stadion.

Gledatelja 70. Sudac. Sandro Veggian (Rovinj). Pomoćnici: Mađarić (Vrsar) i Pavlović (Rovinjsko Selo). Strijelci:

1:0 Ivanović (59), 1:1 Sabadoš (64), 1:2 Šistov (69). Žuti kartoni: Jajčević, Načinović (Rudar), Kontošić (Veli

Vrh).

RUDAR: Radočaj, Jajčević, Škopac, Macan, Stepčić, Načinović, Ivanović, Mehić, Miletić (od 51. Licul),

Kurtić, Lazarić.

VELI VRH: Barlessi, Fiorido (od 90. Kitak), Škiljan, Raković (od 70. Kontošić), Urošević,

Ćeranić, Šistov, Sabadoš (od 81. Štefančić), Omrčen (od 64. Vidajić), Agaj, Fakin.

Sjajnom borbenošću i odličnom igrom nogometaši Velog Vrha u Labinu su pobijedili favoriziranu momčad Rudara i zasluženo se plasirali u finale Kupa Istre.

U prvom dijelu niti u jednom segmentu igre Labinjani nisu pokazali da su u rangu više od Velovršana. Čak štoviše, najveće prilike bile su upravo gostujuće. Počelo je udarcem Šistova s ruba šesnaesterca koji je završio preko vratiju, da bi potom u 9. minuti nakon odlične kontre Sabadoš pucao s 15 metara, ali uza samu lijevu vratnicu domaćeg gola. Potom Ćeranić spašava gostujuća vrata nakon pokušaja Škopca i Macana, da bi u 29. minuti nakon pogreške Jajčevića u stopostotnoj prilici bio Sabadoš, ali je Radočaj obranio njegov udarac u situaciji "jedan na jedan".

I nastavak počinje prigodom gostiju kad Agaj iz slobodnog udarca s 25 metara puca u desni gornji kut domaćih vratiju, ali je Radočaj ponovno na mjestu. I onda je prva prava domaća prilika završila golom. Najbolji domaći igrač Škopac "probio" je Fiorida i povratnom loptom "pogodio" Ivanovića koji je sa sedam metara pogodio desni kut nemoćnog Barlessija. No, samo tri minute kasnije "remek-djelo" Sabadoša za poravnanje.

Najprije je prošao trojicu domaćih igrača i onda s 30 metara uz pomoć grede pogodio za poravnanje. To je dalo dodatnu snagu borbenim Velovršanima koji u 68. minuti stižu do potpunog preokreta. Šistov je solo akcijom nanizao nekoliko domaćih igrača i kad je sam izašao ispred Radočaja preciznim je udarcem pogodio lijevi donji kut domaćih vratiju za 1:2. Do kraja utakmice ponovno je viđena potpuna nemoć labinske momčadi koja niti jednom nije zaprijetila gostujućem vrataru, pa su Velovršani nakon posljednjeg zvižduka vrlo dobrog suca Veggiana mogli početi s velikim slavljem. (Robi FONOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter