S pozitivnim rezultatom lakša analiza nedostataka

Dino Špehar i Zvonko Pamić uz bivšeg suigrača Slavka Blagojevića (D. MEMEDOVIĆ)
Dino Špehar i Zvonko Pamić uz bivšeg suigrača Slavka Blagojevića (D. MEMEDOVIĆ)

Osim što su iznova potvrdili da im unatoč fizičkom padu (koji se sve manje osjeti) završnice susreta temeljem karakterne snage i vjere u uspjeh postaju najomiljeniji dio utakmice, nogometaši Istre 1961 nastavili su s proljetnom berbom bodova koja sluti povoljan rasplet u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.

Iako pobjednička serija nije nastavljena, remi sa Splitom ima svoju težinu. O svemu ostalom moglo bi se raspravljati da je Istra 1961 eventualno nadigrala goste pa zaslužila više od toga, no ovaj put to nije bio slučaj. Izuzev završnice susreta kad su osvježeni zamjenama i nakon poravnanja jurnuli na gol uspaničenih protivnika, ''zeleno-žuti'' ostatak utakmice nisu odigrali na razini vrijednoj novog troboda. Razloge treba potražiti i u skromnom izdanju pojedinaca, i u slaboj suradnji, i nešto ''iscrpljenijem'' pristupu koji bi se morao prikriti, ali isto tako velik, pa možda i najveći dio zasluga treba pripisati - gostima.

Postavili su se čvrsto, parirali agresijom za kojom Igor Pamić vapi već niz utakmica i na taj način suzbili domaći uzlet, natjeravši Istru da u ovoj utakmici ipak pokaže ''nešto više''. Pritom su, pouzdavši se u kvalitetan kadar koji posjeduju, gustim rasporedom neutralizirali najveće prijetnje u domaćem sastavu. Pojedinačna snaga Zvonka Pamića, Radonjića i Joa nije se uspjela povezati ni međusobno ni sa suigračima, njihovim markiranjem i taktičkom postavom ''crvenih'' prolaska kroz sredinu nije bilo, dok se ono sitno prostora na krilima pokazalo nedovoljnim za izraženiju šansu. U usporedbi s proteklim kolima - Tomić i Heister nešto manje, Pavlović nešto više. Franjić nikako da postane D'Artagnan, četvrti mušketir. Uglavnom, kad ne stvoriš šansu, pa i ne uputiš udarac u okvir gola, a obrana pošteđena većeg pritiska ipak ne zadrži koncentraciju, moraš biti sretan što si suparničke promašaje (Rog, Roce) i skromno zadovoljavanje minimalnim vodstvom uspio na vrijeme kazniti. S pozitivnim rezultatom bit će kudikamo lakše analizirati nedostatke i ispraviti ih, kao što će seriju uspješnosti biti lakše nastaviti nego iznova započinjati. (D. RAMIĆ KOVAČIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter