S. Perković: U Medulinu se osjećam kao doma

Sandra Perković s trenerom Ivanom Ivančićem kod medulinskog načelnika Gorana Buića
Sandra Perković s trenerom Ivanom Ivančićem kod medulinskog načelnika Gorana Buića

Medulinu kao destinaciji u koju dolaze sportaši na pripreme potreban je, što se tiče atletičara, atletski stadion sa šest staza, ali za prvu ruku dobrodošla bi i holmer staza. Zaključak je to današnjeg susreta naše olimpijske pobjednice, atletičarke Sandre Perković i medulinskog načelnika Gorana Buića.

Mlada sportašica u Medulin dolazi na pripreme već sedam godina, i to u od listopada do lipnja, i prosječno ostane oko dva tjedna u mjesecu.

- Ovdje imam sve na jednom mjestu, bacalište koje imamo još samo u Zagrebu i Splitu, teretanu koju bi, doduše, trebalo proširiti, bazen..Osim toga, za tri sata dođem iz Zagreba u Medulin. Da se izgradi atletski stadion i malo obnovi boćalište ovo bi bila vrhunska destinacija za pripreme atletičara, a ja se ovdje već osjećam kao doma, rekla je Perković.

Njezin trener Ivan Ivančić u Medulin dolazi od 1972. i to prvo kao sportaš, a potom i trener.

-Medulin je naša zimska destinacija, zvali su me i u Poreč, ali sam odbio. Moja sugestija je da se u Medulinu napravi holmer staza od 1.000 ili 1.200 metara. Ona je od piljevine i traje vječno, idealan lokacija bi bila Vižula. Dobra je za rekreativce, ali privukla bi i dugoprugaše na pripreme što bi produžilo sezonu, rekao je Ivančić.

Sandra se nakon londonskih Igara malo odmarala, a sad slijede pripreme za 2013. kada ju čekaju Mediteranske igre, Univerzijada i Svjetsko prvenstvo. (Napisala i snimila Tatjana GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter