Rukometašice Arene uvjerljivo (24:39) poražene od Splita

Iva Mikolić  (D. ŠTIFANIĆ)
Iva Mikolić (D. ŠTIFANIĆ)

Utakmica 22. kola: Arena – Split 2010 24:39 (15:18). Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja: 70. Suci: Cepanec (Turčin) i Dragočajac (Novska).

ARENA: Šekuljica, I. Raspudić 1, Gaborović 1, K. Raspudić 5, Mikolić 11 (6), Maras 1, Nimac, Ognjenović, Jukan, B. Jurkota, Čivljak 4, Bradarić, K. Jurkota 1 (1), Kuna, Paskal (7), Erceg.

SPLIT 2010: Zelić 1, Plazibat 2, Kežić 8 (5), Surjan 4, Cvitanović 2, Rubić 3, Ercegović 2, Budić 3, Macan 9, Stilinović (1), Ećimović (15), Marić Banje 3, Sablić 2.

Sedmerci: Arena 7 (7), Split 2010 5 (5). Isključenja: Arena 8, Split 2010 6 minuta.

Iduće sezone u Puli će se opet gledati drugoligaški rukomet. Ako je u tu tvrdnju i postojala neka sumnja, nju je definitivno otklonio jučerašnji susret odigran u Domu sportova "Mate Parlov" u kojem je Arena uvjerljivo poražena od Splita. Krajem prvog dijela još je to sasvim pristojno izgledalo jer je u 28. minuti rezultat bio 15:16, a onda je uslijedio potpuni raspad sistema u redovima pulskih rukometašica. Bez ideje u napadu gdje su mlaki udarci bili lak plijen za Ećimović te bez borbenosti u obrani što su iskoristile gostujuće igračice da se svaka od njih, izuzevši čuvarica mreže, upiše među strijelce, "arenašice" su bile lak plijen za Splićanke koje su na kraju zaustavile semafor na rezultatu 24:39.

Držala je Arena rezultatsku neizvjesnost svega osam minuta (4:4), a onda su zaredale pogreške koje je u kontrama kažnjavala Macan, dok bi postavljena obrana bila previše porozna te su je gošće lakoćom probijale i iznuđivale sedmerce, koje je u pogotke pretvarala Kežić. Rezultiralo je to serijom 0:5 (4:9 – 12') nakon koje je reagirao trener Želimir Popović minutom odmora, poslije koje su njegove igračice uspjele povezati redove i s četiri pogotka u nizu uhvatiti priključak (10:11 – 22').

U nedostatku ozljeđene Katje Mikolić koja je s tribina promatrala muku svojih suigračica, odgovornost je morala preuzeti njena starija sestra Iva koja je to i napravila te svojim osmim pogotkom na susretu donijela poravnanje (12:12 – 22'). No, dva isključenja u završnici prvog dijela i malo nesmotrenosti doveli su do toga da se u svlačionice otišlo pri rezultatu 15:18, a onda je nastavak susreta donio potpuno drugu sliku na parketu. Gošće su uštopale Mikolić koja je zabila samo dva pogotka u drugom dijelu, domaće igračice u obrani nisu mogle zaustaviti ništa i zaostatak je rastao iz minute u te se na kraju zaustavio na velikih "minus 14".

(I. CEROVAC)

 

 

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter