Rukomet: Porečani poraženi od Nexea 22:25

(M.MIJOŠEK)
(M.MIJOŠEK)

Utakmica 1. kola Premijer lige rukometaša - za prvaka: Poreč- Nexe 22:25 (9:16).
SRC Veli Jože.
Gledatelja 350. Suci: Barle i Vučić (oba Zagreb).
POREČ: Cvitković (12+0), Ćosić 2, Mataija, Perhat, Thoss 4, Marko, Petrić, Tomaić, Sinožić, Gašparini, Rađaković 2, Buvinić 7 (4), Topić 2, Galijot 5.
NEXE: P. Lelić (7+0), Bureš, Eter 1, F. Lelić 5 (1), Mrđenović 2, Tomas, Kružić 1, Jurjević 1, Sokolić, Pivac, Vujić 1, Božić-Pavletić 3, Sakić 2, Vegar 2, Tomić 1, Ivić 6 (1).
 
Sedmerci: Poreč 5 (1), Nexe 2 (2). Isključenja: Poreč 2, Nexe 16 minuta.
 
Pokazali su se sinoć Našičani kao jedna od boljih, ako ne i najbolja momčad koja je ove sezone gostovala u Velom Joži, no pred kojom domaći rukometaši nisu izvjesili "bijelu zastavu". Iako desetkovani, ostavili su Porečani "srce na parketu" i odigrali potpuno ravnopravno, posebno u drugom dijelu kad su "zeleni" strahovali za svoju sudbinu.
No, pokazalo se da je prednost iz prvoga dijel bila dovoljna da momčad koja je ove sezone svladala Zagreb, Ademar i Vardar, i porečki parket napusti slavodobitno. Dosadašnja statistika otkako je Lige za prvaka išla je u prilog domaćinu, no jučer su nijanse odlučile da se tradicija nepobjedivosti prekine. Pitanje je što bi bilo da su Porečani otpočetka krenuli kao u nastavku susreta. Ispao je poraz, ne toliko neplaniran te će Porečani prve bodove  pokušati osvojiti u subotu u Karlovcu protiv istoimenog domaćina koji je im je više protivnik po mjeri, s obzirom na trenutni zdravstveni karton zbog kojega pati i forma. (Mladen PILAT)
 
VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD ČETVRTKA
 

Podijeli: Facebook Twiter