Rubčić: Volim kad su igrači puni naboja

 Robert Rubčić pojašnjava svoje želje (A. ŠURAN/ www.nkistra1961.hr)
Robert Rubčić pojašnjava svoje želje (A. ŠURAN/ www.nkistra1961.hr)

Pet treninga i jedna međusobna utakmica, rezime je prvog tjedna što ga je Robert Rubčić, sportski direktor Istre 1961, odradio na trenerskoj klupi "zeleno-žutih" na koju je zasjeo nakon što su se u klubu odlučili zahvaliti dotadašnjem kormilaru Igoru Pamiću. Nakon četiri dana ispunjena intenzivnim radom igračima pulskog prvoligaša dobro će doći današnja slobodna nedjelja da se malo odmore i napune baterije za ono što im je već najavljeno, dvostruki program u ponedjeljak i utorak kojim će otvoriti novi radni tjedan i okrenuti se onom što slijedi, subotnjem dvoboju s Osijekom.

Dan lišen treninga pomoći će igračima i da potisnu nervozu prisutnu u njihovim redovima koja je kulminirala u petak ogledom između "crvenih" i "zelenih" u kojem nije nedostajalo prijekih pogleda i verbalnih obračuna, a u nekoliko je navrata opasno zaiskrilo, ponajviše na relaciji Heister - Kasalica.

- Volim kad su igrači puni naboja, naravno sve u interesu da vježba koju provodimo bude što bolje i što točnije izvedena - priznao je Robert Rubčić, trener Istre 1961.

- To pokazuje da su u određenom iščekivanju i da im je stalo da ovoga što radimo, da se žele pokazati u što je moguće boljem svjetlu, nametnuti se i onda je normalno da dođe i do određene nervoze i manjih svađa. Naravno da sam onda ja taj koji će reći gdje je granica svega toga, a na međusobnoj utakmici sve je bilo unutar granica i na kraju dobro završilo. Najbitnije mi je da sam vidio da igrači hoće, da sam primijetio to njihovo htjenje. U toj silnoj želji netko i "izgori" pa dođe do tih nekih sitnih iskra koje su sasvim normalne, ali vidio sam i puno dobrih stvari.

Ruku na srce, s obzirom na poprilično turbulentno razdoblje koje je ostalo iza Puljana, nervoza u njihovim redovima je očekivana. Dolazak novog trenera prilika je za igrače koji su dosad bili u drugom planu da pokažu kako su nepravedno bili zapostavljeni i samim tim od njih se očekuje da će više "gristi", bez obzira na to što je Rubčić kao sportski direktor mogao i ranije dobiti uvid u njihovu kvalitetu. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKSTU TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter