Rubčić: Igrat ćemo ofenzivnije nego dosad

Daniel Sponza, Robert Rubčić, Michael Glover i Sead Karaselimović (M. MIJOŠEK)
Daniel Sponza, Robert Rubčić, Michael Glover i Sead Karaselimović (M. MIJOŠEK)

Kako to često u nogometu biva, sportski direktor zasjeo je u trenersku fotelju nakon što je dosadašnji trener dobio prefiks "bivši". U pulskom to slučaju znači da je Pamića naslijedio Robert Rubčić. Nekadašnji trener Rijeke s kojom je izborio nastup u Europi, naslijedit će tako "diva iz Žminja". Zasad na određeno vrijeme, iako se u nogometu nikad ne zna. Krene li ga karta…

- Zahvaljujem Pamiću na kvalitetnoj suradnji koju smo imali u ova četiri mjeseca, puno smo razgovarali i jako sam puno naučio od njega. Trenerski je život takav, uvijek morate imati spremne kofere. Ipak, moja je situacija puno bolja od one u kojoj je bio Pamić početkom ove sezone.

I odmah najavio prve korake, odnosno promjene u stilu igre. Najviše kritika na račun Pamića bilo je zbog defanzivnog pristupa. Rubčić to misli mijenjati.

- Prvo ću naglasiti kako sam se u 95 posto stvari slagao s Pamićem na rad kojega nisam imao zamjerki. Promjena u stilu igre bit će utoliko što ja, premda sam bio branič, volim igrati napadački. Težio sam takvoj igri dok sam vodio Rijeku, pa ću to nastojati ostvariti i u Puli. Smatram da imamo kvalitetne i brze igrače s kojima ćemo moći tako igrati.

Glover: Umjesto približavanja, došlo je do udaljavanja stavova s Pamićem

Izvršni direktor Istre 1961 Michael Glover planirao se odmah po povratku iz SAD-a obratiti javnosti vezano uz neke podatke koji su izašli iz kluba, prvenstveno financijske tematike, ali su ga posljednji događaji natjerali na promjenu plana. Pa je (ne)očekivano dobro posjećena presica u utorak na "Drosini" uglavnom protekla u odgovorima na pitanja vezana uz otkaz treneru Igoru Pamiću.

Nije bila tajna da sad već bivši trener i nova uprava nisu bili na istoj valnoj duljini, ali se o otkazu, barem otvoreno, nije pričalo. No, u ponedjeljak je dotad najdugovječniji trener na jednoj klupi Prve HNL ostao bez posla. Nakon četiri i pol godine.

- Ne želim u javnost izlaziti s detaljima oko otkaza treneru Pamiću, jer smatram da je to privatna stvar između njega i kluba. Stoga ću napomenuti samo kako je došlo do značajnih razlika u mišljenjima i pravcu kako da se dođe do željenog cilja između njega i uprave. Osim toga, moji osobni zahtjevi bili su iznad onoga što je Pamić bio spreman prihvatiti - počeo je "u rukavicama" Michael Glover.

Razumljivo je da je tu priču ipak valjalo produbiti.

- Vjerovao sam da ćemo s Pamićem imati dugu i uspješnu suradnju i naša razmimoilaženja u mišljenju nisu značila da mi se on ne sviđa kao trener. Mogu otvoreno reći da sam uživao u nogometnim razgovorima s Pamićem. Međutim, s protokom vremena osjetio sam da umjesto do približavanja naših stavova, dolazi do udaljavanja. Uslijedile su i neke izjave, koje su u medijima pripisane njemu, koje su štetile ugledu naše organizacije, a to nije bilo prihvatljivo. Kako bi se zajednička filozofija i vizija ostvarile, potrebna je i disciplina.

Nakon ovoga bilo je očito kako da Pamićevu otkazu nije kumovao poraz na Poljudu.

- Poraz od Hajduka nije utjecao na našu odluku. Bio je bitan utoliko što je bio dokaz da nije proces taj koji pokreće naše uspjehe u sezoni. Na ovoj razini kvalitete ne može se dogoditi da momčad jednu utakmicu odigra fantastično, a odmah sljedeću katastrofalno. To znači da je to stvar sreće, a ne pripreme.

Štimac nije kandidat

Vijest kako je netko iz kluba i prije susreta s Hajdukom razgovarao s Igorom Štimcem i kako je bivši izbornik kandidat za novog trenera Puljana, nije se svidjela izvršnom direktoru.

- Niti ja niti itko drugi iz kluba u moje ime nije razgovarao sa Štimcem o preuzimanju trenerske uloge, niti je Igor Štimac kandidat za trenera - decidiran je bio Glover. Do razgovora između Štimca i jednog člana našeg kluba, kojeg neću imenovati, je došlo na prijateljskoj bazi i usput je spomenuta ta mogućnost, ali više na bazi špekulacije. Bio je to neobavezan razgovor koji nije nikako smio izaći u javnost. (R. CAR)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE


Podijeli: Facebook Twiter