Rogers Cup: Ispali Čilić i Dodig

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski tenis ostao je bez svog predstavnika na masters turniru u Torontu nakon što su u četvrtfinalu poraženi Čilić i Dodig.

Roger Federer je pola sata prije svog 33. rođendana uspio slomiti otpor Marina Čilića te nakon 159 minuta velike borbe pobijediti sa 7:6 (5), 6:7 (3), 6:4. Marin Čilić i Roger Federer u osmini finala Rogers Cupa u Torontu odigrali su peti međusobni dvoboj. Švicarac je i peti put izašao kao pobjednik, ali nikada teže nije došao do slavlja. Čilić je gotovo tri sata prijetio drugom nositelju, nakon što je u desetom gemu drugog seta spasio čak šest meč-lopti, a potom odlično odigranim tie-breakom odveo dvoboj u treći set. Nažalost, u njemu je najbolji hrvatski tenisač propustio jednu od svoje dvije break-prilike u meču, a Federer u devetom gemu, jedinim breakom u ovom uzbudljivom i visoko kvalitetnom dvoboju, napravio odlučujući korak prema četvrtfinalu.

Federera za ulazak u polufinale čeka Španjolac David Ferrer koji je pobijedio Ivana Dodiga sa 1:6, 6:3, 6:3 u meču u kojem je hrvatski tenisač propustio veliku priliku za četvrtfinale. Dodig je u prvom setu kapitalizirao sve Ferrerove pogreške, ali  kada je trebao potpuno slomiti otpor sedmog tenisača svijeta, Ivan je zakazao. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter