Rodriguezov gol Urugvaju izabran za najljepši na SP-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi pogodak kolumbijskog napadača Jamesa Rodrigueza u 2:0 pobjedi protiv Urugvaja u osmini finala izabran je za najljepši gol nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Brazilu, po izboru navijača u kojemu je sudjelovalo više od četiri milijuna ljubitelja nogometa.

Rodriguezova majstorija, kada je prvo prsima smirio loptu leđima okrenut suparničkom golu, a zatim iz okreta volejom s više od 20 metara pogodio pod samu gredu nemoćnog urugvajskog vratara, najviše se svidjela posjetiteljima službene internetske stranice Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA).

Drugo mjesto u ovom izboru zauzeo je nizozemski napadač Robin van Persie, koji je nakon sjajnog leta kroz zrak postigao pogodak glavom s ruba kaznenog prostora protiv Španjolske.

James Rodriguez je treći Južnoamerikanac koji je postao dobitnik nagrade za najljepši gol na SP. U Njemačkoj 2006. to je priznanje dobio Argentinac Maxi Rodriguez za svoj gol protiv Meksika u osmini finala, dok je u JAR 2010. najljepši pogodak postigao Urugvajac Diego Forlan na utakmici za treće mjesto protiv Njemačke. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter