Robert Radojković konačno prvak

Robert Radojković
Robert Radojković

Robert Radojković ovogodišnji je prvak Hrvatske u maratonu, nastavivši tako sjajnu seriju ovogodišnjih rezultata na dugim prugama. Na prvenstvu Hrvatske održanom u subotu u Zadru, Radojković je stazu od 42,195 kilometara pretrčao za 2:41.28 sati, osvojivši ukupno treće mjesto, prvo u hrvatskoj konkurenciji.

- Konačno sam prvak Hrvatske - odahnuo je Robert. - Nakon svih peripetija s klupskim papirima prošlih godina, sad je konačno sve bilo u redu, naslov sam osvojio za AK Maksimir, jer u porečkom klubu i u Poreču uopće, nisu bili zainteresirani da takvog sportaša imaju u svojim redovima.

Najveći konkurent Robertu u Zadru je bio legendarni Drago Paripović.

I leteća Vrsaranka Senka Senković se okitila naslovom prvakinje Hrvatske i to dvaput. Najbolja je u svojoj kategoriji do 50 godina te ekipno s Nikolikom Šustić i Veronikom Jurišić. Zajedno su trčale za AK Sljeme. Senka je ukupno bila šesta u ženskoj konkurenciji, a peta Hrvatica u Zadru, okončavši maraton za 3:47.22 sata. (N. J.)

Wanda Haber ispunila normu za mlađejuniorsko SP

Atletičarka pulske Istre Wanda Haber ispunila je normu za nastup na Svjetskom mlađejuniorskom prvenstvu domaćin kojega će od 15. do 19. srpnja biti kolumbijski Cali. Wanda je to, usprkos kiši i hladnom vremenu, ostvarila rezultatom 57.04 sekundi u utrci na 400 metara istrčanoj na Otvorenom prvenstvu Zagreba, a norma za nastup u Caliju iznosi 57.20. Osim ovog sjajnog uspjeha Wande Haber koja je osvojila treće mjesto u konkurenciji seniorki, atletičari pulskog kluba u Zagrebu su ubilježili još dva treća mjesta koja su ostvarili Petar Bratulić na 3000 metara i Ana Vareško na 1500 metara.

Rezultati članova Istre, atletičari, 3000 m: 3. Petar Bratulić 8:49.17. Atletičarke, 100 m: 8. Lucija Vareško 12.95; 400 m: 3. Wanda Haber 57.04; 1500 m: 3. Ana Vareško 4:51.35. (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter