Rijeka u finalu Kupa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u finale hrvatskog Kupa nakon što su u uzvratnom susretu polufinala na stadionu Gradski vrt pobijedili Osijek 2-0 i tako potvrdili pobjedu 3-1 iz prve utakmice.

Rijeka je slavila golovima Mile Škorića (52-ag) i Franka Andrijaševića (58).

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 49. minuti kada je domaći veznjak Zoran Lesjak udario nogom Marka Vešovića. Sudac Duje Strukan odmah ga je isključio, a Vešović je dobio žuti karton zbog prekršaja. Tri minute kasnije gosti su poveli autogolom Mile Škorića. Andrijašević je ubacio loptu pred Osijekov gol. Škorić ju je pokušao izbiti ispred Gavranovića, no poslalo ju je u vlastitu mrežu. U 58. minuti među strijelce se upisao i Andrijašević kojem je to 12. ovosezonski pogodak.

Rijeka je u Osijek doputovala s dva gola prednosti, no Matjaž Kek nije želio ništa riskirati i na teren je poslao najjači sastav. S druge strane Zoran Zekić je imao dodatan motiv budući da u HNL-u još jedino Rijeku nije pobijedio.

Međutim, bilo je jasno kako će lov na dva gola razlike protiv lidera prvenstva za Zekića i cijelu momčad biti veliki izazov. Osijek je ove sezone samo jednom pobijedio s više od dva pogotka razlike (Split), a četiri puta je slavio s dva gola razlike. Ostalih osam pobjeda bilo je izraženo minimalnom razlikom.

Zanimljivo, bila je to peta međusobna utakmica Rijeke i Osijeka ove sezone i peta pobjeda Rijeke.

Rijeka će u finalu igrati protiv zagrebačkog Dinama koji je u dvije polufinalne utakmice bio bolji od Splita. U prvom susretu 'modri' su slavili 6-0, a potom u uzvratu u Parku Mladeži odigrali 0-0. 

Finale je na rasporedu 31. svibnja.

Dinamu će to biti 20. nastup u finalu, a do sada je slavio 14 puta, dok je Rijeka izborila peto finale, a do sada je tri puta osvojila Kup. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter