Rene Starić državna viceprvakinja u laseru 4.7


Rene Starić, nadarena jedriličarka Horizont Poreča, bila je najistaknutija istarska predstavnica na otvorenom prvenstvu Hrvatske za prijelazne klase održanom na Krku, koje je okupilo 97 jedriličarki i jedriličara iz Mađarske, Slovenije, Crne Gore, Italije, Rusije i Hrvatske.

Starić je u klasi laser 4.7, nakon svega četiri održana plova (od kojih se najlošiji rezultat odbacivao), s obzirom da se zbog nedostatka vjetra od predviđena tri jedrilo svega jedan dan, osvojila naslov viceprvakinje Hrvatske iza "zlatne" Ane Zelić (Labud, Split). U apsolutnoj kategoriji Starić je također bila najbolja Istranka, izvrsna sedma, a u kategoriji samo hrvatskih jedriličara peta. S ovim rezultatom Starić je popravila svoj plasman s prošlogodišnjeg državnog prvenstva u istoj klasi kada je bila brončana.

U klasi laser radial istarski jedriličari nisu uspjeli osvojiti medalju, s obzirom da je najbolji u apsolutnoj kategoriji Antonio Poretti iz rovinjskog Maestrala bio sedmi, a u konkurenciji samo hrvatskih jedriličara je zauzeo najnezahvalnije četvrto mjesto. (K. KLARIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter