Real Salt Lake testira "zeleno-žute"

 Saša Urošević (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)
Saša Urošević (A. ŠURAN/www.nkistra1961.hr)

Nogometaši Istre 1961 danas će na terenu Casa Grande odigrati prvu utakmicu na američkom tlu. S početkom u 11 sati po lokalnom vremenu, "zeleno-žutima" će se suprotstaviti Real Salt Lake, klub iz glavnog grada Utaha koji nastupa u Major League Socceru, najjačem razredu američkog nogometa. U prošloj sezoni Real je osvojio šestu poziciju u Zapadnoj konferenciji, posljednju koja vodi u doigravanje u kojem ga je 26. listopada prošle godine u prvoj rundi rezultatom 3:1 izbacio Los Angeles Galaxy.
 
U odnosu na sastav koji je okončao prošlu sezonu, klub iz Salt Lake Cityja napustili su Argentinci Martinez i Morales te Kolumbijac Garcia, no ostao im je najučinkovitiji lanjski igrač, prvi strijelac (13) i prvi asistent (11) momčadi Joao Plata, Ekvadorac koji igra na poziciji lijevog krila. Tu su i drugi strijelac momčadi u prošloj sezoni, Armenac Yura Movsisyan, drugi asistent Nigerijac Demar Phillips te niz kvalitetnih domaćih igrača predvođenih klupskom legendom, kapetanom Kyleom Beckermanom. Beckerman već deset godina brani boje Reala i klupski je rekorder po broju nastupa, a usto je odigrao 58 utakmica za američku reprezentaciju.
 
Nastupio je i na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2014. godine gdje je SAD pomalo iznenađujuće prošao "skupinu smrti" uz pobjedu nad Ganom, remi s 
Portugalom i minimalni poraz od Njemačke. Beckerman, upečatljiv po svojim "dreadlocksima", sve je tri utakmice odigrao od prve do posljednje minute nakon čega ga je izbornik J?rgen Klinsmann neočekivano izostavio iz sastava u susretu osmine finala, kojeg je SAD nakon produžetaka izgubio od Belgije.
 
Za očekivati je da će na današnjoj utakmici trener Marijo Tot pružiti priliku većini svojih igrača da pokažu što znaju, pa bi tako određenu minutažu mogao dobiti i najmlađi član zeleno-žute momčadi, "friško" punoljetni Saša Urošević koji je u četvrtak napunio 18 godina. (I. C.)
 
 
 
 
 

Podijeli: Facebook Twiter