Real je Real, ali Nijemci su ipak Nijemci

Darko Raić Sudar, Aldo Banjkovec - Koki i Carlo Ancelotti
Darko Raić Sudar, Aldo Banjkovec - Koki i Carlo Ancelotti

Prije nepune dvije godine Darko Raić Sudar je kao polaznik HNS-ove nogometne akademije prije polaganja završnog ispita za UEFA PRO licencu obaveznih desetak dana prakse u nekom od vrhunskih europskih klubova, članova Liga petice, odradio u Real Madridu čiji je trener bio Carlo Ancelotti. U međuvremenu je talijanski stručnjak preselio na sjever i zasjeo na klupu Bayerna te je ove srijede u Münchenu opet ugostio trenera Istre 1961, koji je ovom prilikom bio u svojstvu gledatelja bundesligaškog derbija između Bayerna i Leipziga.

- Bio je to naš prvi susret od Madrida. Čuli smo se dva-tri puta telefonski, razgovarali, Ancelotti me zvao u par navrata da dođem što nisam mogao prihvatiti zbog obaveza u klubu, a sad sam napokon iskoristio priliku - rekao je Darko Raić Sudar, koji je u srijedu prvi put pohodio Allianz Arenu. - Dosad sam u Münchenu bio samo na starom stadionu i jedino što mogu reći je da sve izgleda fenomenalno, kako sam stadion, tako i cijeli ambijent koji se stvori oko utakmice. Bilo je 75 tisuća ljudi, a uopće se nisu stvarale nikakve gužve, sve se brzo riješi i sve odlično funkcionira. Poslije utakmice bio je pravi spektakl, ugasili su kompletnu rasvjetu, prekrili teren s nekom plahtom i uslijedila je video projekcija i laseri, pravi spektakl koji je trajao pola sata i svi gledatelji su ostali na stadionu. Prvi put sam tako nešto uživo doživio.

Pulska ekspedicija je po dolasku u München malo prošetala gradom i potom otišla u hotel u kojem su igrači Bayerna čekali utakmicu. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter