Razočaran sam načinom na koji smo izgubili

Igor Lovrić (S. VRANČIĆ/CROPIX)
Igor Lovrić (S. VRANČIĆ/CROPIX)

Premda su nogometaši Istre 1961 jučer imali slobodan dan, trenera Igora Pamića sreli smo na Gradskom stadionu "Aldo Drosina". Ništa čudno, jer su "rijetki petki" kad Paminjo ne navrati do "pulske bombonijere", ali stvarno nismo očekivali da ćemo ga već u rano jutro pronaći kako sjedi na klupi za rezervne igrače. Našli smo i za to kakvo-takvo objašnjenje, jer tijekom utakmice Paminjo uglavnom "igra" sa svojim pulenima uz aut liniju, pa mu je možda došao gušt da se jednom na miru zavali u zeleno-žutu fotelju i pusti "mozak na pašu". No, i taj je razlog brzo bio potisnut, jer bi teško bilo za očekivati da bi "div iz Žminja" razmišljao o opuštanju u trenutku kad brod kojim kormilari, deset kola prije kraja sezone, uz pomoć fenjera koji je "zaradio" porazom u Maksimiru pokušava pronaći put do luke spasa.

Prva asocijacija kad smo ga vidjeli tako zamišljenog bio nam je profesor Baltazar, nedostajalo je samo hodanje gore-dolje uz klupu sve dok mu kapa ne poskoči na glavi kao znak da se dosjetio ideje kojom će riješiti sve probleme. Ispalo je na kraju da nismo ni bili tako daleko od istine, jer premda Paminjo nema previše dodirnih točaka s crtanim likom kojeg je stvorio Zlatko Grgić, njegov jučerašnji ranojutarnji dolazak na "Drosinu" imao je jedan jedini razlog, da još jednom na miru analizira blijedu subotnju predstavu svojih pulena u Maksimiru i potom razmisli kako da što bolje iskoristi reprezentativnu stanku da se "zeleno-žuti" u nastavku prvenstva pomaknu s nezavidne pozicije na kojoj se trenutačno nalaze.

- Nisam razočaran porazom, razočaran sam načinom na koji smo izgubili od Dinama i pristupom mojih igrača, jer ne da oni nisu htjeli, nego je jednostavno to što su prikazali bilo ženskasto. Nogomet trebaju igrati pravi muškarci, a mi to u Maksimiru nismo bili. Bili smo curice, a ja nemam neko visoko mišljenje o ženskom nogometu - decidiran je Igor Pamić, trener Istre 1961. - Cijeli sam tjedan pred utakmicu pričao i uvjeravao igrače da moraju biti hrabri, da nakon pobjede nad Osijekom u Maksimir trebamo ići puni samopouzdanja i da je to utakmica koju nije sramota izgubiti, ali da se na njoj može puno dobiti. Međutim, za takvu utakmicu pobijediti ili eventualno izvući bod, definitivno smo morali izići s više muškaraca na teren, a ne bojažljivo i sramežljivo kako smo mi to napravili. (I. CEROVAC)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter