Rani pogodak cijelu je priču usmjerio u negativnom smjeru


Kad recepcionar sinjskog hotela Alkar javi u Split da su se nogometaši Istre 1961 smjestili po sobama, na Poljudu se već stavlja šampanjac na hlađenje. Četvrto uzastopno gostovanje s četvrtim različitim trenerom donio je četvrti poraz "zeleno-žutih" bez postignutog pogotka, a brojka primljenih narasla je do 14. Na oproštaju od pulske klupe Igor Pamić je od Hajduka primio tri laka komada, jednako je lanjskog proljeća prošao Andrej Panadić, a onda je u tekućoj sezoni pulskog prvoligaša na Poljud doveo Goran Tomić i u 90 minuta četiri puta kapitulirao.
Sve je ukazivalo na to da se takav scenarij neće ponoviti ovog petka, već da će se zeleno-žuti brod s Marijom Totom za kormilom bez većih oštećenja provesti između poljudskih grebena, ali to se ipak nije dogodilo. Dodatni optimizam budili su trener i igrači svakom svojom izjavom, a na usporedbe s prijašnjim gostovanjem samo 
odmahivali rukom govoreći da se te dvije utakmice ne mogu usporediti jer ovo je jedna druga Istra 1961, fizički spremnija i psihički stabilnija, no uslijedio je "deja vu".
 
Sve ono što je isticano da se neće ponoviti opet smo mogli vidjeti na Poljudu, dekoncentriran ulazak gostiju u utakmicu, nesmotreno primljeni pogodak na otvaranju, pa još jedna neodlučnost za brzih 2:0, da bi u samoj završnici susreta stigao zaključni udar za novi poker u pulskoj mreži. Može se sada pričati o tome da su "zeleno-žuti" sat vremena sasvim pristojno izgledali na terenu i bili bolji takmac, ali nogomet nije umjetničko klizanje pa da se ocjenjuje ljepota izvedbe i umjetnički dojam. U njemu se gleda samo završni rezultat, a on ukazuje na to da je jedan sasvim prosječni Hajduk "razbio" Istru 1961. (I. CEROVAC)
 
OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU
 

Podijeli: Facebook Twiter